KPSS P2 PUANIYLA ALIM YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ? P2 PUANIMLA NERELERİ TERCİH EDEBİLİRİM?
Hangi kurumların P2 puan türüyle alım yaptığı ve P1 puanıyla nerelere başvurulabileceği, KPSS'ye giren adaylar için büyük bir merak konusu. Peki, KPSS P2 puanıyla alım yapan kurumlar hangileri? KPSS P2 puanımla nereleri tercih edebilirim?
KPSS P2 puanıyla alım yapan kurumlar hangileri? Sorusu, gündemde yer alıyor. Bu yazıda, P2 puanıyla alım yapan kurumları ve P2 puanıyla tercih edilebilecek pozisyonları detaylı olarak inceleyeceğiz. Kamu sektöründe doğru pozisyonlara başvurabilmek için bu puan türlerini ve hangi kurumların bu puanlarla alım yaptığını bilmek, adayların kariyer planlamasında kritik bir rol oynar. Peki, KPSS P2 puanıyla alım yapan kurumlar hangileri? KPSS P2 puanımla nereleri tercih edebilirim?
KPSS P2 PUANIYLA ALIM YAPAN KURUMLAR HANGİLERİ?
Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı,
Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı,
SPK Uzman Yardımcısı
Sermaye Piyasası
P2 PUANIMLA NERELERİ TERCİH EDEBİLİRİM?
KPSS P2 puan türüyle tercih edebileceğiniz kurumlar arasında Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı, Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Uzman Yardımcısı gibi önemli pozisyonlar yer alıyor. Bu tür kadrolar, teknik bilgi ve uzmanlık gerektiren alanlarda çalışmayı hedefleyen adaylar için ideal seçeneklerdir.
KPSS P2 PUANI NEDİR?
KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.
P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır. Yani ön lisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.
KPSS P2 PUAN HESAPLAMA
KPSS P2 puan türü aşağıdaki alanlardan oluşmaktadır.
Genel Yetenek: %60 Genel Kültür: %40
KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.
Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani ön lisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.
Yalnızca en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanmaktadır.
HEMŞİRELİK KPSS PUAN TÜRÜ NEDİR?
Hemşirelik atamalarında, adayların KPSS lisans sınavında elde ettikleri P3 puan türü esas alınarak alım yapılmaktadır. P3 puan türü, genel yetenek ve genel kültür testlerinden elde edilen sonuçlara dayalı olarak hesaplanmakta olup, hemşirelik gibi birçok sağlık alanındaki kadrolar için belirleyici rol oynamaktadır.
ÖĞRETMENLİK KPSS PUAN TÜRÜ NEDİR?
Öğretmenlik atamalarında kullanılan KPSS puan türü, P10 VE P121 puan türüdür. Merkezi atamalarda mühendis kadroları için KPSS P10 VE P121 puanı esas alınmaktadır.
MÜHENDİSLİK KPSS PUAN TÜRÜ NEDİR?
Mühendislik atamalarında kullanılan KPSS puan türü, P3 puan türüdür. Merkezi atamalarda mühendis kadroları için KPSS P3 puanı esas alınmaktadır.
- Piyanonun dahisinden yeni bir başarı daha
- Yetenek savaşında yeni cephe: Şirketler yan hakları genişletiyor
- Sömestr (ara tatil) öğretmen seminerleri ne zaman? Öğretmen seminerleri çevrimiçi mi olacak? 2024 öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?
- 9 adayın yarıştığı okul başkanlığı seçimi genel seçimleri aratmadı
- Kürek sapından dünya ikinciliğine