Eğitim - KariyerKPSS’YE GİRERKEN OKUNACAK DUA 2024: Sınav başarısı için okunacak dua! KPSS Ön Lisans sınavına girerken hangi dua okunur?

KPSS’YE GİRERKEN OKUNACAK DUA 2024: Sınav başarısı için okunacak dua! KPSS Ön Lisans sınavına girerken hangi dua okunur?

Paylaş
KPSS’YE GİRERKEN OKUNACAK DUA 2024: Sınav başarısı için okunacak dua! KPSS Ön Lisans sınavına girerken hangi dua okunur?

2024 KPSS Ön Lisans sınavı öncesinde manevi desteğe ihtiyaç duyan adaylar tarafından KPSS’ye girerken okunacak dua araştırılıyor. Peki, KPSS Ön Lisans sınavına girerken hangi dua okunur? Sınav başarısı için okunacak dua!

KPSS Ön Lisans sınavına girerken hangi dua okunur? Sorusu, bugün ÖSYM tarafından uygulanacak olan KPSS ön lisans sınavı ile birlikte sabahın erken saatlerinde gündeme geldi. Sınav esnasında daha sakin ve odaklanmış olmak isteyen adaylar için okunabilecek dualar büyük önem taşıyor. Peki, KPSS’ye girerken hangi dualar okunmalı? Sınav başarısı için okunacak dua! İşte sınav öncesi okunabilecek etkili dualar ve anlamları...

Haberin Devamı

KPSS’YE GİRERKEN OKUNACAK DUA

“Allahümme’nfa’nî bima ‘allemtenî ve ‘allimnî ma yenfeunî verzugni ilmen tenfeunî bihî.”

KPSS’YE GİRERKEN OKUNACAK DUA ANLAMI

“Allah’ım! Bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle, bana fayda verecek şeyleri öğret, beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir.” (Hâkim, De’avât, No: 1879, I, 510)

SINAV BAŞARISI İÇİN SINAVDAN ÖNCE OKUNACAK DUA

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ”.

Bu duanın sınava girmeden önce 19 defa okunması gerekmektedir.

“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli” (10 Kere)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”