Eğitim - KariyerKYK BURS NE KADAR, KAÇ TL? 2024 – 2025 Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar?

KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL? 2024 – 2025 Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar?

Paylaş
KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL? 2024 – 2025 Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar?

2024-2025 eğitim-öğretim yılı KYK burs ücretleri merakla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak verilen KYK bursları, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlıyor. Peki, Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar? KYK burs kaç TL?

Bu yıl yapılacak ödemelerin ne kadar olacağına dair detaylar, öğrenci bütçeleri için büyük önem taşıyor. Üniversite kayıt sürecinin tamamlanması ve YKS ek yerleştirme sonuçlarının duyurulmasının ardından, öğrenciler KYK bursları için başvuru yapmayı planlıyor. Bu yıl da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak KYK burs başvuruları, e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Peki, Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar? KYK burs kaç TL?

Haberin Devamı

KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL?

2024 yılı itibarıyla KYK burs ve kredi miktarları güncellenmiştir. Ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ve kredi miktarı 2.000 TL olarak belirlenmiştir. Yüksek lisans öğrencileri 4.000 TL, doktora öğrencileri ise 6.000 TL burs veya kredi alabilecekler. Bu ödemeler, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre her ay düzenli olarak hesaplarına aktarılacaktır.

KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL 2024 – 2025 Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar

KYK YÜKSEK LİSANS BURSU NE KADAR?

2024 yılı itibarıyla yüksek lisans öğrencileri için KYK burs ve kredi miktarı 4.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu destek, her ay düzenli olarak öğrencilere ödenmektedir.

KYK BURS NE KADAR, KAÇ TL 2024 – 2025 Ön lisans, Lisans, Yüksek lisans, Doktora burs ücreti ne kadar

KYK DOKTORA BURSU NE KADAR?

KYK doktora burs ve kredi ücreti 2024 yılında 6.000 TL olarak güncellenmiştir. Doktora öğrencileri bu tutarı her ay T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplarına alacaklardır.

Haberin Devamı