Eğitim - KariyerKYK öğrenim kredisi faizli mi? KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi?

KYK öğrenim kredisi faizli mi? KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi?

Paylaş
KYK öğrenim kredisi faizli mi? KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi?

KYK öğrenim kredisi ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri, kredinin faizli olup olmadığı. Peki, KYK öğrenim kredisi faizli mi? KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi?

KYK öğrenim kredisi faizli mi? Sorusu, başvuruların başlamasının ardından gündeme geliyor ve merak ediliyor. Üniversite öğrencilerine eğitim hayatları boyunca maddi destek sunan KYK, bu kredileri mezuniyet sonrası belirli koşullara bağlı olarak geri ödenmesini talep ediyor. Peki, KYK öğrenim kredisi faizli mi? KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi?

Haberin Devamı

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ FAİZLİ Mİ?

KYK öğrenim kredisi, öğrencilere eğitim hayatları boyunca maddi destek sağlamak amacıyla verilen ve mezuniyet sonrasında geri ödenmesi gereken bir destektir. Bu kredi, bursun aksine geri ödeme şartı ile sunulur ve faizli bir yapıdadır. Mezuniyetten sonra ödenmeye başlanan KYK öğrenim kredisi, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) artışları doğrultusunda yeniden hesaplanır. Bu nedenle, kredi alan öğrenciler, aldıkları kredi miktarına ek olarak enflasyon oranına dayalı bir tutarı da geri ödemekle yükümlüdürler.

KYK öğrenim kredisi faizli mi KYK kredisinde faiz var mı, faizsiz mi

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2024-2025 eğitim yılı için burs ve kredi başvurularını başlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yaptığı açıklamaya göre, öğrenciler burs ve kredi başvurularını 8 Ekim 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular, 13 Ekim 2024 saat 23:59’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı