Eğitim - KariyerMEB ORTAK SINAV TARİHLERİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Paylaş
MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ: MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler 1. dönemin ortak sınav tarihlerini merak etmeye başladı. Peki, MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

MEB ortak sınav tarihleri gündemde. Geçtiğimiz yıl, 6. ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde uygulanan ortak sınavlar, bu yıl 7. ve 10. sınıf öğrencileri için de gerçekleştirilecek. Ortak sınavlar, öğrencilere akademik başarılarını değerlendirme fırsatı sunarken, veliler de bu süreçte çocuklarının performansını yakından takip ediyor. Peki, MEB ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? Hangi ortak sınav, hangi tarihte yapılacak?

Haberin Devamı

MEB ORTAK SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlenen ortak sınav tarihleri, öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. MEB takvimine göre, 1. dönem ortak sınavlar 30 Ekim - 8 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde uygulanacak bu sınavlar, 6. sınıf ve 10. sınıflar için planlanmışken, 2. dönemde ise diğer sınıf düzeyleri için tarih aralıkları belirlenmiş durumda.