Eğitim - KariyerTUS 2 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? TUS 2 sınavı kaç dakika, kaç saat? TUS 2 sınav süresi ve sınav saati

TUS 2 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? TUS 2 sınavı kaç dakika, kaç saat? TUS 2 sınav süresi ve sınav saati

Paylaş
TUS 2 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? TUS 2 sınavı kaç dakika, kaç saat? TUS 2 sınav süresi ve sınav saati

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem)’nın bugün ÖSYM tarafından uygulanacak olması nedeniyle merak ediliyor. Peki, TUS 2 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? TUS 2 sınavı kaç dakika, kaç saat?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) bugün uygulanacak. Peki, TUS 2 sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor? TUS 2 sınavı kaç dakika, kaç saat? TUS 2 sınav süresi ve sınav saati

Haberin Devamı

TUS 2 SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2024-TUS) 2. dönem sınavları, 18 Ağustos 2024 Pazar günü gerçekleştirilecektir. Sınav, iki oturum şeklinde uygulanacaktır. İlk oturum olan Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te başlayacak, ikinci oturum olan Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45'te başlayacaktır.

TUS 2 SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SAAT?

2024-TUS 2. dönem sınavı, her biri 100 sorudan oluşan iki ayrı oturumda yapılacaktır. Her oturumun cevaplama süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınavın ilk 100 dakikası dolmadan sınav salonunu terk edemezler. Aynı şekilde, sınavın son 15 dakikası içinde de sınav salonundan çıkışa izin verilmeyecektir.