Eğitim - KariyerTUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor?

TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor?

Paylaş
TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem)’nın bugün ÖSYM tarafından uygulanacak olması nedeniyle merak ediliyor. Peki, TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor?

TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? Merak ediliyor. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) bugün uygulanacak. Peki, TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek? TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor?

Haberin Devamı

TUS SINAVI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

2024-TUS 2. dönem sınavı, 18 Ağustos Pazar günü ÖSYM tarafından 14 ilde gerçekleştiriliyor. Sınav, iki oturum şeklinde düzenleniyor: Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te başlarken, Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45'te başlıyor. Her iki oturum da 100 sorudan oluşuyor ve cevaplama süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir.

TUS sınavı başladı mı, ne zaman bitecek TUS/2 sınavından en erken saat kaçta çıkılıyor, kaç dakika sonra çıkılıyor

TUS/2 SINAVINDAN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIYOR, KAÇ DAKİKA SONRA ÇIKILIYOR?

TUS sınavına giren adaylar, sınavın ilk 100 dakikası tamamlanmadan sınav salonundan çıkamazlar. Ayrıca, sınavın son 15 dakikası içinde de salondan çıkışa izin verilmemektedir. Dolayısıyla, adaylar en erken 100 dakika sonra sınav salonundan ayrılabilirler. Bu kural, sabah oturumu için saat 12.00 civarında, öğleden sonra oturumu için ise saat 16.30 civarında çıkışın mümkün olabileceği anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı