Eğitim - KariyerTUS TERCİHLERİ 2024-2025: TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak, tarih açıklandı mı?

TUS TERCİHLERİ 2024-2025: TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak, tarih açıklandı mı?

Paylaş
TUS TERCİHLERİ 2024-2025: TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak, tarih açıklandı mı?

TUS 2. dönem tercihleri için adayların merak ettiği tarihler, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gündemde yer alıyor. Peki, TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak, tarih açıklandı mı?

TUS 2. dönem tercihleri adayların gündeminde yer alıyor ve araştırılıyor. ÖSYM, tercih işlemlerini belirlenen tarihlerde elektronik ortamda AİS üzerinden gerçekleştirecek. Adaylar, tercih listesini ÖSYM'nin yayınlayacağı kılavuza göre oluşturacak. TUS tercih takvimi ve tercih ücreti gibi konular da yakında açıklanacak. TUS 2. dönem tercihleri ne zaman başlayacak, tarih açıklandı mı?

Haberin Devamı

TUS 2. DÖNEM TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TUS 2. dönem tercihleri henüz başlamadı, ancak ÖSYM'nin açıklayacağı tercih kılavuzuyla birlikte süreç başlayacak. Geçtiğimiz yıl tercihler kasım ayında yapılmıştı, bu yılki tercihlerin de benzer bir tarihte başlaması bekleniyor. Adaylar, tercihler için ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak elektronik ortamda işlemlerini gerçekleştirecekler. Resmi tercih tarihleri ve kontenjanlar açıklandığında detaylar duyurulacak.