Eğitim - KariyerÜniversiteler ne zaman açılacak 2024? Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak? İşte yeni eğitim dönemi başlangıç tarihi!

Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak? İşte yeni eğitim dönemi başlangıç tarihi!

Paylaş
Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak? İşte yeni eğitim dönemi başlangıç tarihi!

Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış olan öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi tarafından Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Sorusu araştırılmakta. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Sorusu, yeni eğitim dönemi başlangıç tarihini merak etmekte olan üniversite öğrencilerinin gündeminde yer almakta. Yaz tatilinin sonlarına doğru yaklaşırken üniversite öğrencileri tarafından yeni öğretim dönemi detayları beklenmekte. Peki, Üniversiteler ne zaman açılacak 2024? Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK 2024?

Üniversitelerin ne zaman açılacağı henüz YÖK tarafından açıklanmadı. Bu nedenle 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin üniversiteler için hangi tarihte başlayacağı bilinmemektedir. Geçtiğimiz yıl YÖK tarafından üniversitelerin açılış tarihi 11 Eylül olarak belirlenmişti. Yapılan açıklamalara göre bazı üniversiteler akademik açılış tarihini 2 Ekim'de yapılacağını bildirdi. Bu nedenle üniversite öğrencilerinin üniversite duyurularını takip etmesi önerilmektedir.

Üniversiteler arasında açılış tarihlerinde farklar olabilmektedir. Bu nedenle farklı üniversiteler farklı tarihlerde başlangıç yapabilmektedir. Birçok üniversitenin güncel akademik takvimi, üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin akademik takvimine ulaşabilir ve üniversitenizin açılış tarihini duyurulması halinde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Üniversiteler ne zaman açılacak 2024 Üniversiteler hangi tarihte, ne zaman başlayacak İşte yeni eğitim dönemi başlangıç tarihi

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRİLMELERİ YAPILDI MI?

ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının adayların erişimine açılmasının yanı sıra üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları belli oldu. Böylece öğrenciler YKS sonuçlarına göre tercihlerini yapabilecekler.