Eğitim - KariyerYeni eğitim öğretim yılı başladı! Zil çaldı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı! Zil çaldı

Paylaş
Yeni eğitim öğretim yılı başladı! Zil çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlardaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim programı dün başladı. Yeni dönemin ilk gününde, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ temasıyla hazırlanan açılış dersi yapıldı.

2024-2025 eğitim öğretim dönemi için zil dün çaldı. 20 milyonu aşkın öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen okullara döndü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da Arjantin İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı; dönemin ilk dersinde tüm kademelerdeki tüm sınıflarda, ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ temasıyla hazırlanan açılış dersini de izledi. Ücretsiz yemek uygulamasının bu yıl da süreceğini bildiren Tekin, “Okul yöneticilerimizin asla ve kat’a ‘kayıt parası’ ya da ‘öğrenci sınıf ve şube seçimi’ gibi konularla ilgili bir şey alması mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı

İLK KEZ UYGULANACAK

Bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi yenilik hayata geçirilecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda ilk kez uygulanacak. Ders içerikleri yüzde 35 sadeleştirilen yeni müfredatla eğitime başlayacak ilk kademelerde bu yıl bakanlıkça hazırlanan ‘beceri örgüsü’ temelli ders kitapları okutulacak. Geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılan ortak sınavlar, bu yıl 7. ve 10. sınıflarda da uygulanacak. Veliler randevusuz şekilde okula gelemeyecek.

YENİ DÖNEM TAKVİMİ

Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024’te yapılacak.

Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak, 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak, 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak.

İkinci dönem ara tatili 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

MEKTUP SÜRPRİZİ

İlkokul 1’inci sınıf öğrencileri, sıralarında Yusuf Tekin’in yazdığı hatıra mektubuyla karşılaştı. Öğretmenler tarafından okunan mektupta, “Kalbinin heyecanla ve merakla attığını biliyorum. Yeni başlangıçlar bazen zor olabilir. Biz hep yanında olacağız. Sana güzel ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum. Okulunda çok eğlen, bol bol öğren ve her gününü keyifle geçir” ifadeleri yer aldı.

DEMIRÖREN MEDYA VE TEKNOLOJİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE YENİ DÖNEM HEYECANI

İstanbul'da yeni eğitim öğretim dönemi heyecanı yaşanan okullardan birisi de Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Öğrenciler, veliler, akademik kadro ve Demirören Medya yöneticilerinin katıldığı törende konuşan İnsan Kaynakları Grup Başkanı Elif Karacaoğlu, öğrencilere, "Okulumuzda en önemli temel hedefimiz, sizin fikirlerini geliştirebilmemiz" diye seslendi. Okul Müdürü Atila Ertoğan ise "Sizler bizlerin geleceğisiniz ve bugün itibarıyla burası yeni eviniz. Bilgi, deneyim ve güzel arkadaşlıklarla dolu başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ederim" dedi. İrem Çağla ZİNCİRLİ/DHA

Haberin Devamı