Ekonomi100 milyon Euro'luk kontrata imza atılacak

100 milyon Euro'luk kontrata imza atılacak

Paylaş
100 milyon Euro'luk kontrata imza atılacak

Geçen yıl ilki düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı (ITF) için geri sayım başladı.

Otellerden acentalara, havayolu şirketlerinden kuruvaziyer firmalarına kadar turizm sektörünün tüm renklerini buluşturan fuar, 9-10 Ekim 2024 tarihlerinde Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açacak. Otellerle acentelerin kontrat anlaşmalarını yaptığı ekim ayında düzenlenen fuarda, yeni dönemin anlaşmalarına imza atılacak. Öyle ki fuar döneminde bir araya gelecek otel ve acentelerin yeni sezon anlaşmaları için 100 milyon Euro’luk kontrata imza atacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

TURİZME 50 MİLYON TL KATKI

Bu yıl 10 bin metrekarelik alanda düzenlenecek olan fuara, 15 binin üzerinde turizm profesyoneli katılacak. 35 ülkeden 200 yabancı satın alıcının katılacağı fuarda Orta ve Kuzey Avrupa, Amerika kıtası, Asya, Uzakdoğu, Okyanusya, Afrika, Güney ve Doğu Avrupa pazarlarından Türkiye’yi hedefleyen potansiyel tur operatörleri, outgoing acenteleri, luxury travel ve incentive firmaları bir araya gelecek. İstanbul şehir ekonomisine de büyük katkı sunacak olan fuarla birlikte, sadece fuar için gelecek olan ziyaretçilerin uçak, konaklama, yeme-içme ve alışveriş harcamalarının toplam 50 milyon TL’yi aşacağı öngörülüyor.

YENİ İŞ ORTAKLIKLARI

Turizm sektöründe yeni iş ortaklarının sağlanması için geçen yıl ilk kez ITF’yi düzenlediklerini anlatan Dream Project Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Volkan Ataman, “Sadece sektör profesyonellerini ağırladığımız fuarda çok güçlü işbirliklerine imza atıldı. ITF ilk yılına rağmen sektörde büyük ses getirdi. O nedenle ikincisi için çok güçlü bir talep oluştu” dedi. Ataman, “Fuar takvimini özellikle ekim olarak seçtik. Çünkü bu dönem otellerle acentelerin kontrat dönemidir ve geçen yıl otel-acente kontratları fuarımızda imzalandı. Fuar bu yıl da benzer anlaşmalara sahne olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı