Ekonomi150 bin liralık evlilik kredisinde yeni dönem

150 bin liralık evlilik kredisinde yeni dönem

Paylaş
150 bin liralık evlilik kredisinde yeni dönem

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi veriliyor. Kredi için başvurular 15 Şubat’ta alınmaya başlamıştı. Proje ilk etapta Adıyaman, Gaziantep (Sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde uygulanmıştı. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

ÜÇ YENİ İL DAHA EKLENDİ

Haberin Devamı

Faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift söz konusu krediden yararlandı” dedi. Projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, “Fona, TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak’ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık” diye konuştu.

YAŞ SINIRI VAR MI?

Faizsiz krediden faydalanabilmek için evlenecek çiftlerin belirli şartları taşıması gerekiyor. Bunlardan biri başvuru tarihi itibarıyla çiftlerin 18-29 yaş arasında olması yani 30 yaşından gün almamış olması şartıydı. Ayrıca gelire de bakılıyordu. Buna göre, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamalıydı. Ancak daha fazla çiftin bu krediden faydalanabilmesi için bu konuda değişikliğe gidildi.

Haberin Devamı

GELİR ŞARTI 2.3 ASGARİ ÜCRET

Yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdıklarını vurgulayan Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadesini kullandı. Bu düzenlemeye göre gelir ortalaması 39 bin 104 liranın altında olanlar krediye başvuru yapabilecek.