Ekonomi2025 yılında 14 günlük tatili 45 güne çıkarabilirsiniz

2025 yılında 14 günlük tatili 45 güne çıkarabilirsiniz

Paylaş
2025 yılında 14 günlük tatili 45 güne çıkarabilirsiniz

Gelecek yıl resmi ve dini tatillerin toplamı (arefe günleri hariç) 14 gün olacak. 2025 yılı, bayram tatillerinin hafta sonuna, resmi tatillerin ise hafta ortasına denk gelmesi nedeniyle alıştığımız uzun tatilleri kapsamasa da, yeni yerler keşfetmeyi sevenler için yine de fırsatlar sunuyor.

Resmi tatillerde 2-4 gün izin birleştirmesi yapanlar toplamda 15 gün yıllık izin kullanarak 45 gününü tatilde geçirebilecek. Online seyahat uygulaması Obilet, tatilin nasıl uzatılabileceğiyle ilgili bir rehber hazırladı. İşte şimdiden planlama ve erken rezervasyon yaparak fırsatlardan yararlanmak isteyenlere yol haritası...

Haberin Devamı

YENİ YIL

(1 Ocak) Çarşamba gününe denk geliyor. Bu tatili ister günübirlik gezilerde, isterseniz hafta başı 2 gün izin alarak 5 günlük uzun bir tatile çevirebilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI

30 Mart Pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı tatili, 1 Nisan Salı günü sona eriyor. Bu tatili daha uzun bir seyahate dönüştürmek isteyenler ise haftanın kalan 3 gününü de izin alarak 9 güne çıkarabilir.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Hafta ortasına denk geliyor. İsterseniz hafta başı 2 gün izin alarak bu bayramı 5 günlük uzun bir tatile çevirebilirsiniz.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü izin alarak bu tatili 4 günlük keyifli bir seyahat deneyimine de dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Pazartesi gününü içeren tek günlük bu tatil, hafta sonu tatiliyle birleştirilince 3 günlük kısa bir seyahate olanak tanıyor.

KURBAN BAYRAMI (6-9 HAZİRAN)

6 Haziran Cuma günü başlayan bu tatili daha uzun bir seyahate dönüştürmek isterseniz 4 gün izin alarak 9 günlük bir plan da yapabilirsiniz.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ (15 TEMMUZ)

15 Temmuz 2025 Salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü için izin alarak 4 günlük keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz.

ZAFER BAYRAMI (30 AĞUSTOS)

Cumartesi günü kutlanacak Zafer Bayramı, hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle kısa kaçış planları için en ideal tarihlerden.

CUMHURİYET BAYRAMI (29 EKİM)

Çarşamba gününe denk gelen tek günlük tatil. Dileyen bu tatili hafta başı 2 gün izin alarak 5 günlük keyifli bir kaçamağa dönüştürebilir.