EkonomiAziz Yıldırım ilk icraatını açıkladı

Aziz Yıldırım ilk icraatını açıkladı

Paylaş
Aziz Yıldırım ilk icraatını açıkladı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkanlık yarışı için geri sayım başladı. 8-9 Haziran’da yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım çalışmalarını sürdürüyor.

Dün ekonomi basınıyla bir araya gelen Yıldırım, göreve geldiklerinde önceliklerinin kulübün bankalara olan borcunu kapatmak olduğunu söyledi. Görevden ayrılırken bıraktıkları borcun 420 milyon Euro olduğunu belirten Yıldırım, “Ama bunun karşılığında Türkiye genelinde 500 milyon Euro değerinde 550 bin metrekare gayrimenkul yani varlık vardı. Borç vardı ama karşılığı da vardı. Bunları biz aldık. Fenerbahçe’nin şu anda en az 16-18 milyar lira yani yaklaşık 600 milyon Euro borcu var. Ama 12 milyar lira borç gösterdiler” dedi.

Haberin Devamı

İKİ ARSADA PROJE YAPILACAK

Bankalara olan borcun faiziyle bugün 4 milyar liraya ulaştığına işaret eden Aziz Yıldırım, “Göreve geldiğimizde önce bu borcu kapatacağız. Aksi halde yaklaşık yüzde 50 faizle her sene 2 milyar borç eklenecek. Ataşehir’deki 35 dönümlük arsada (Ülker arazisi) Emlak Konut’la proje (konut+ofis+kolej) geliştireceğiz. Buradan 70 milyon Euro’ya yakın bir gelir bekliyoruz. Kayışdağı’ndaki kolej arazisinde 20 dönümlük kullanılabilir alan var. Buradan da 60 milyon dolar gelir hedefliyoruz. Bu iki arsayı değerlendirirsek 4 milyarlık banka borçlarını kapatabiliriz. Gerekirse cebimden para koyarım” diye konuştu. İşte Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar....

Haberin Devamı

93 TRANSFERE 250 MİLYON EURO ÖDENMİŞ

* Benimle ilgili ‘borç bıraktı’ diyorlar. Ali Şen de bana borç bıraktı. Benim bıraktığım borç yok, karşılığında 500 milyon Euro değer bıraktım. Yani anlattıkları hikaye.
* Fenerbahçe’ye hiçbir mal varlığı katmadılar, bizim bıraktığımız bütün tesislerde bakım onarım adı altında bile işlem yapmıyorlar, yapmak kolay bakmak daha zordur, o kısımda yoklar.
* Ali Koç, ‘benim kulüpten alacağım yok’ diyor. Ama ifadesine göre ‘83 milyon Euro alacağım var. Aziz Yıldırım seçilirse ben bu parayı ona bırakmam’ diyormuş.
* 6 yıldır başarı yok. Bunun karşılığında 6 yılda 93 transfer yapılmış. Sadece transfere harcanan para 250 milyon Euro.
* Ali Koç, kulübe ne kadar hibe ettiğini açıklamalı.
* Fenerbahçe’nin ne kadar sponsorluk bedeli aldığını bilen yok. Fenerbahçe, Koç Spor olmuş.

‘DARGIN DEĞİLİM’

* Benim Ali Koç ile derdim yok. Biz fikren anlaşamıyoruz, benim düşüncelerim farklı onunkiler farklı. Biz küs değiliz, dargın değiliz, fikir mücadelesi yapmalıyız. Kongre karar verecek.
* Kulüpte bizden başka başkan adayı çıkmaması çok ayıp ve yanlış. Her gittiğim yerde de söylüyorum, birleşsinler çıksınlar.
* Fener, raydan çıktı, vagonlar yıkıldı, siyasete bulaştı. Şu anda bıraktığımızdan daha iyi bir durum yok. Bunu düzeltmek istiyorum. Fedakârlık yapıyorum. Bir dönem yöneteceğim sonra bırakacağım.

Haberin Devamı

KAPASİTE 60 BİN OLACAK

* Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nun kapasitesini 60 bine çıkaracağız. Kale arkaları 10 bin kişilik büyütülecek. 2 yıllık bir proje. Nihat Özbağı, stadyum için çalışma yapıyor. Bütün dış cephesi yeniden kaplanacak, aynı Real Madrid stadı gibi. Ses ve bütün oradaki kombineleri yeniden düzenleyeceğiz.
* Maliyeti şu anda çalışıyoruz. Beklediğimiz maliyetler çıkarsa 3 yılda bilemediniz 5 yılda kendini amorti eder.
* Kapasite artınca seyirci karaborsadan bilet almayacak.

‘YALANDAN KİM ÖLMÜŞ’

Aziz Yıldırım, stadın kapasitesinin artırılacağı yeni projesini tanıtınca Ali Koç tepki göstermiş ve “Aziz Başkan, bir stat projesi yayınlamış. Yayınlar, yalandan kim ölmüş” demişti. Bu sözü hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: “Ben ve arkadaşlar diyorsak yapacağız, yapacağız. 6 senedir konuşuyorlar bir tane yaptıkları bir şey var mı? İşte şampiyonluk sözü veriyor mu vermiyor, tarih şampiyonları yazar ikincileri yazmaz. Boya yapmadılar yahu çivi çakmadılar, biz ne diyorsak onu yaparız.”

Haberin Devamı