Ekonomi50 milyarlık alışveriş hacmi

50 milyarlık alışveriş hacmi

Paylaş
50 milyarlık alışveriş hacmi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Anneler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Anneler Günü’nde yapılan harcamalara değinen Palandöken, harcamaların 3 yılda yüzde 500 arttığını dile getirerek, “2021’de vatandaşlarımızın Anneler Günü’nde yaptığı harcamalar 100 ile 200 TL arasında değişiyorken şu anda ortalama olarak 1.000 lira harcama yapılıyor. Dünya genelinde ise bu rakam 200 dolar civarında. Özel günlerde kart ile yapılan alışverişler yüzde 35 oranında artıyor” dedi.

Haberin Devamı

İKİ KATINA ÇIKACAK

Özel günler arasında en fazla alışverişin Anneler Günü’nde yapıldığını anlatan Palandöken, “Anneler Günü alışverişleri geçtiğimiz yıl esnaf camiasına 25 milyar lira ciro getirisi sağladı. Bu yıl maliyetlerin artmasıyla ciro beklentisinin iki katına çıkacağı öngörülüyor. Anneler günü başta kuyumcu esnafımız olmak üzere çiçekçi, aksesuarcı, konfeksiyoncu, beyaz eşya ve zücaciyeci, pastacı, taksici esnafımızın iş yapabileceği önemli günlerden birisi. Vatandaşlarımız ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından yerel markaları ve esnafımızı tercih etmeli” diye konuştu.