Ekonomi62 ülkeden 800 iş insanı İstanbul'da buluştu

62 ülkeden 800 iş insanı İstanbul'da buluştu

Paylaş
62 ülkeden 800 iş insanı İstanbul'da buluştu

Dünya Odalar Federasyonunun “İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım” ana temasıyla düzenlenen Avrupa ve Asya Zirvesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla İstanbul’da başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde uluslararası iş dünyasının temsilcilerini bir araya getiren ve 62 ülkeden 800’den fazla iş insanının katılımıyla düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, küresel ticaret, işletmeleri ve özellikle KOBİ’leri tehdit eden korumacılığın yükselişinden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

TARİHİ DÖNÜM NOKTASINDAYIZ

Hisarcıklıoğlu, “Özellikle teknoloji alanındaki son korumacı eğilimler, küresel ticaret için riskler oluşturuyor. Dünya Ticaret Örgütü’nün reforme edilmesi gerektiğine inanıyoruz ki küresel ticaret adil ve rekabetçi kalabilsin. Birlikte, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunlara çözüm bulmada büyük fark yaratabiliriz” dedi. Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin de iklim değişikliğine ilişkin işbirliği içerisinde mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Tarihte öyle bir noktadayız ki yapacağımız veya yapmayacağımız şeylerin gelecekte büyük anlamı olacak” diye konuştu.

7 KITADA İZ BIRAKAN SIFIR ATIK HAMLESİ

Bakan Kurum ise “‘7 yılda 7 kıtada iz bırakan Sıfır Atık Hareketimizle; daha temiz bir dünya için çalışıyoruz. Ulusal Depozito Yönetim Sistemi’ni de hayata geçirerek; 2035 yılında ülkemizdeki geri kazanım oranımızı yüzde 60’a yükseltmeyi hedefliyoruz. 2053 net sıfır emisyon hedefimize en hızlı şekilde ulaşarak gerçekleştirmekte kararlıyız’’ dedi. Yenilenebilir enerjiye de dikkat çeken Kurum, “Enerji sektöründe, toplam elektrik kurulu gücü içerisindeki yenilenebilir enerjinin payını 2035’te yüzde 65’e yükselteceğiz. Ülkemizde yeni uygulanmaya başlayacak Emisyon Ticaret Sistemi ve karbon kredileriyle ilgili düzenlemeleri yapıyoruz” bilgilerini paylaştı.

Haberin Devamı