Ekonomi800'den fazla istasyonu vardı! Akaryakıt devi resmen satıldı

800'den fazla istasyonu vardı! Akaryakıt devi resmen satıldı

Paylaş
800'den fazla istasyonu vardı! Akaryakıt devi resmen satıldı

Enerji sektöründe dev bir satın alma gerçekleşti. Daha önce Alpet'i bünyesine katan Zeren Group akaryakıt sektörünün güçlü markası, 800'den fazla istasyonu bulunan Türkiye Petrollerini de satın alarak dev bir adım attı.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, geçtiğimiz aylarda Alpet'i satın alarak akaryakıt sektörüne giren Zeren Group, Türkiye Petrolleri'ni de satın aldı. Alpet ve Türkiye Petrolleri markasının tek markada birleşip birleşmeyeceğine ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) karar verecek.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE PETROLLERİ 9 DOLUM TESİSİNE SAHİP

1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın temellerini attığı akaryakıt istasyonları, 2009 yılından itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam etti. Nisan 2017'de Zülfikarlar Holding'e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol tarafından, 2016 yılının en büyük satın almasıyla özelleştirilen TP Petrol Dağıtım A.Ş, faaliyetlerini Türkiye Petrolleri markasıyla sürdürdü. Yaklaşık 307.000 m3 depolama kapasitesi ile toplam 9 dolum tesisine ve 800'ü aşkın akaryakıt istasyonuna sahip olan TP Petrol Dağıtım A.Ş., akaryakıt sektörünün güçlü oyuncularından biri.