EkonomiAbone sayısı 43.2 milyona yükseldi

Abone sayısı 43.2 milyona yükseldi

Paylaş
Abone sayısı 43.2 milyona yükseldi

Turkcell, 2024’ün ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

1 YILDA 1.8 MİLYON ARTIŞ

Haberin Devamı

Yılın ikinci üç aylık (nisan-mayıs-haziran) döneminde net abone sayısını 346 bin artıran şirketin Türkiye’deki toplam abone sayısı 43.2 milyona ulaştı. Bu çeyrekte faturalı abone sayısı net 477 bin artan Turkcell’in son 1 yılda kazandığı faturalı abone sayısı 1.8 milyon oldu. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, güçlü operasyonel performanslarını yılın ikinci çeyreğine de taşıdıklarını açıkladı.

TECHFIN’DEN GÜÇLÜ KATKI

Turkcell’in grup gelirleri yılın ikinci çeyreğinde 34.9 milyar TL olurken, 14.9 milyar TL FAVÖK ile yüzde 42.6 FAVÖK marjı elde edildi. Net kâr ise düşük kur farkı giderleri ve etkin risk yönetiminin katkısıyla 2.9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Paycell ve Financell markalarıyla sunduğu techfin alanındaki faaliyetleri de Turkcell’in ikinci çeyrekteki finansal sonuçlarına güçlü katkı sağladı. Financell’in gelirleri, yıllık bazda yüzde 33.9 artarak 947 milyon TL olurken, kredi portföyü ikinci çeyreğin sonunda 6.3 milyar TL’ye ulaştı. Paycell’in gelirle

Haberin Devamı

KAMPANYA VE FAYDALAR

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in 30’uncu yıl heyecanını müşterileriyle birlikte yaşadıklarını belirterek “Pek çok farklı kampanya ve faydayı hayata geçirdik. Müşteri odaklı aksiyonlarımız, üstün servis kalitemiz ve sunduğumuz değer teklifleriyle yılın ikinci yarısını net 346 bin mobil abone kazanımı ile tamamladık” dedi. Koç, “Telekom alanında liderlik ana odağımızın yanı sıra, veri merkezi işletmeciliği, yenilenebilir enerji, yapay zekâ ve siber güvenlik alanlarına da büyük önem verdik” diyerek sözlerini sürdürdü.

MOBİLDE SON 6 YILIN EN DÜŞÜK KAYIP ORANI

* Turkcell’in aylık ortalama mobil abone kayıp oranı yüzde 1.5 ile son 6 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
* Turkcell, sabit genişbant segmentinde fiber abone odağına devam etti. Net 42 bin fiber abone kazanırken, fiber abone bazı 2.4 milyon seviyesine ulaştı.
* Toplam sabit abone bazı 3.2 milyona yaklaşırken, abone kayıp oranı ise yüzde 1.2 ile 2006’dan bu yana en düşük seviyeye in

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YENİ YATIRIMLAR

Haberin Devamı

Ukrayna’daki iştiraklerinin satışına ilişkin açıklamalarda da bulunan Dr. Ali Taha Koç; şunları söyledi: “2023 sonunda duyurduğumuz, Ukrayna’daki varlıklarımızın satışına ilişkin süreci, 9 Eylül tarihinde tamamladık ve ilk aşamada ülkemize 524.3 milyon dolar döviz girişi sağladık. Ukrayna’da 2022 yılından bu yana daha da şiddetlenen savaş koşulları da göz önüne alındığında, bu süreci başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Hedefimiz, ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak yeni yatırımlara odaklanmak.”