Aile Destek Programı ödemesi ne kadar? Türkiye Aile Destek Programı parası ne zaman yatacak? Aile Destek Programı başvuru şartları neler?
Aile Destek Programı ödemeleri hakkında ilk açıklama Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini ve ödemeleri yükselttiklerini açıkladı. Bakan Yanık’ın açıklamalarının ardından ‘Türkiye Aile Destek programı parası ne zaman yatacak? Aile Destek Programı başvuru şartları neler?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…
Aile Destek Programı ödemeleri temmuz ayı başı itibariyle başladı. İlk ödemeler ise 29 Temmuz’da hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. İlk etapta hane halkı gelirine 450 TL ile 600 TL arasında yapılan ödemelerin miktarı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından artırıldı. İşte Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları ve merak edilen diğer soruların yanıtları…
AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamasında “Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.
Buna göre en düşük Aile Destek Programı ödemesi 850 TL, en yüksek ise 1.250 TL oldu.
AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Aile Destek Programı’ndan faydalanabilmek için gerekli olan en önemli şart ihtiyaç sahibi olmak. 18 yaşından büyük her Türk vatandaşı bu programa başvuru yapabiliyor ve yapılan değerlendirmenin ardından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildiğinde ödemesi başvuruda belirttiği banka hesabına yatırılacak.
AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU LİNKİ
AİLE DESTEK PROGRAMI’NDAN KİMLER FAYDALANAMAZ?
- Türk vatandaşı olmayanlar,
- Mavi Kart sahibi olanlar,
- Yerleşim adresi yurtdışında olanlar,
- 18 yaşından küçük olması,
- Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.
- Aynı zamanda başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması,
- Öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması,
- Yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması
- Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutuldu.
- Kazdıkları kuyuya düştüler! Şehrin göbeğinde define aradılar
- Bakan Memişoğlu'ndan Yenidoğan Çetesi açıklaması: Örgüt fiilen 26 Nisan tarihinde çökertildi
- 'Fon' dolandırıcılığına ilişkin yeni iddianame! Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun 240 yıl hapsi istendi
- Mavi Vatan'da tarihi an! Selçuk Bayraktar yeni görüntüler paylaştı
- 332 hakim ve savcının görev yeri değişti