EkonomiAkıllı saatlerde 'sağlıklı' dönüşüm!

Akıllı saatlerde 'sağlıklı' dönüşüm!

Paylaş
Akıllı saatlerde 'sağlıklı' dönüşüm!

Önceleri sadece adım sayma, yakılan kalorileri hesaplama, nabız ölçme ve telefondan gelen bildirimleri gösterme gibi basit fonksiyonları olan akıllı saatler, artık sağlık sektöründe büyük bir devrimin kapılarını araladı.

24 saat boyunca izleme yapan ve kritik bir durumda kullacısını uyararak pekçok hastalığın erken teşhisinde kritik rol oynayan bu saatler, yaşam kalitesini yükselterek hayatın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

DETAYLI RİTİMLER

Devrimin sol halkası ise Çinli teknoloji devi Huawei’nin tansiyon ölçen ve kalp ritimlerini en ince ayrıntısına kadar hesaplayan saatler oldu. Şirket, yeni saat serisini İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlediği özel bir lansmanda görücüye çıkardı. Serinin en dikkat çeken cihazları arasında yer alan Watch D2, dünyada ilk kez bilekten gün boyu tansiyon ölçme özelliğine sahip.

KİŞİSEL ZİNDELİK RAPORU

Medikal sertifikalı cihaz, hareket halinde bile anlık kan basıncı ölçümü yaparak, özellikle tansiyonunu sürekli kontrol altında tutmak isteyenler için büyük bir kolaylık sunuyor. Saat, bunlara ek olarak tek bir dokunuşla 9 adede kadar vücut göstergesini de ölçüp kişiye özel ‘Sağlığa Genel Bakış Raporu’ da oluşturabiliyor. Cihaz böylece gün boyunca daha sağlıklı yaşam seçimleri yapmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

YENİ ROTA KEŞİFLERİ

Watch GT 5 serisi de, 40 metre su derinliğine dayanıklı olduğu için serbest dalış sporları yaparken sağlık verilerini takip ediyor. Pro ve Standart modelleriyle sunulan bu seri, dayanıklı titanyum alaşımlı kasasıyla şık bir deneyim sunuyor. Maceracı ruhlara hitap eden Watch Ultimate Green Edition ise, rota takip sistemiyle, doğa yürüyüşlerinden dalışlara kadar birçok aktiviteyi destekliyor. Cihaz, ‘Golf Sahası Modu’ sayesinde detaylı analizler de yapıyor. Ayrıca özel rota programıyla yeni keşfetmeye imkan tanıyor.