Akıllı şebekeler çağı başlıyor

Turkcell, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) bünyesinde kurulan Telekomünikasyon Ağları için Yerleşik Yapay Zeka Odak Grubu’nun ilk yüz yüze toplantısına ev sahipliği yaptı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ile ITU Standardizasyon Bürosu Direktörü Seizo Onoe’nin de katıldığı zirvede yapay zeka temelli şebekeler hakkında çalıştaylar gerçekleştirildi. Hedef, yapay zekayı ağların merkezine yerleştiren, otonom, uyumlu ve geleceğe hazır sistemleri birlikte inşa etmek.
SIFIR GECİKME
Açılışta konuşan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, telekomünikasyon ağlarına yapay zeka entegrasyonuyla daha akıllı, daha etkin ve daha verimli dijital altyapılar kurmayı hedeflediklerini söyledi. Koç, “Otonom karar mekanizmalarıyla donatılmış, sıfıra yakın gecikmeye sahip ve bütünsel bağlantı halinde çalışan ağlar, yakın geleceğin telekom standartları olacak. Bu toplantının ülkemizde gerçekleşmesi tesadüf değil. Yenilikçi haberleşme altyapıları üzerine yoğun bir çalışma içindeyiz” dedi.
FETÖ'nün güncel haberleşme yöntemi ve yurt dışından para temini deşifre edildi
'Yenidoğan Çetesi' davasında sanıklar hakim karşısında! 'Buna niye yüz veriyorsun, kanlı Nigar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Berset'i kabul etti
Rönesans Rezidans 3 evladına mezar oldu! Anneden yürek yakan sözler
Mahir Polat hastaneye yatırıldı