Arçelik'ten yenilenebilir enerji dönüşümü atağı
Arçelik, yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmak üzere harekete geçti. Yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atan marka, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan bayi ve yetkili servisleriyle yeşil enerji dönüşümünü başlattı.
“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla, sürdürülebilirliği tüm işlerinin kalbine koyan Arçelik, bu alanda örnek proje ve çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyor. 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde beşinci kez üst üste Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden Arçelik, yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmak üzere harekete geçti. Yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atan Arçelik, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan bayi ve yetkili servisleriyle yeşil enerji dönüşümünü başlattı.
‘İKLİM DOSTU HAREKET’
Üründe, üretimde ve evlerde sürdürülebilir bir dönüşüme öncülük etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer “Geçen yıl Arçelik markamızla, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütleri, iklim aktivistleri ve sanatçılarının bir araya geldiği ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kurarak ‘İklim Dostu Hareket’ adını verdiğimiz bir seferberlik başlattık. Müşterilerimize karbon ayak izlerini azaltmak konusunda ilham vermeyi amaçladığımız İklim Dostu Hareket ile şimdi de “Enerjiniz İyi olsun” diyerek ülke çapında bir yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
‘TERCİH DEĞİL ZORUNLULUK’
Yenilenebilir enerji kullanımının bir tercih değil, gezegenin sürdürülebilirliği açısından bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Can Dinçer “Yerli güneş paneli üretimine enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da ekleyerek geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Üründe, üretimde, bayide, sahada ve daha da önemlisi evlerde yenilenebilir enerji dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin 81 ilindeki güçlü bayi ve yetkili servis ağımız sayesinde yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasına önemli bir katkımız olacağına inanıyorum” dedi.
ARAÇLAR ŞARJ EDİLEBİLİYOR
Arçelik Isı Pompaları evlerde hem ısıtma ve hem de soğutma ihtiyacını karşılarken, Arçelik Inverter’lar ile tüketiciler güneşten üretilen DC (doğru akım) elektriği, AC (alternatif akım) elektriğe dönüştürüp düzenleyerek güvenli bir kullanım sağlayabiliyor ve evlerindeki tüm enerjinin üretim ve tüketim dengesini izleyip, kontrol edebiliyor. Müşteriler elektrikli araçlarını da 7.4 kW ve 22 kW kapasiteli Arçelik by WAT Elektrikli Araç Şarj Cihazları ile şarj edebiliyor.
2030’A KADAR YENİLENEBİLİR ENERJİ KAPASİTESİ 50 MW’YE ÇIKACAK
Can Dinçer, Arçelik’in yenilenebilir enerji kullanımı konusunda sağladığı ilerlemelere de şu sözlerle dikkat çekti: “Sürdürülebilirlik hedeflerimiz kapsamında yenilenebilir enerji alanında kurulu kapasitemizi 2030 yılına kadar 50 MW’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. 2022 yılında küresel operasyonlarımızın yüzde 65’ini yeşil elektrikten karşıladık. 2030 yılına kadar ise üretim tesislerimizin bulunduğu tüm ülkelerde yeşil elektrik oranını yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Arçelik olarak güneş enerjisi alanındaki yatırımlarımız ve iklim krizi konusundaki farkındalığı artırmak üzere geliştirdiğimiz projelerimiz ile müşterilerimize günlük hayatlarında yapacakları değişikliklerle karbon ayak izini azaltmak konusunda ilham vermeyi amaçlıyoruz.”
GÜNEŞ PANELİ ÜRETİMİNE BAŞLADI
Temmuz ayında İstanbul Beylikdüzü’ndeki tesisinde yerli güneş paneli üretimine başlayan Arçelik, Türkiye’nin her yerinde aynı kalite ve güvenceyle güneş paneli kurulumu yaparak; inverter, batarya ve hepsi bir arada enerji depolama sistemleriyle, müşterilerine uçtan uca bir çözüm sunuyor. Arçelik müşterilerine güneş panelleriyle birlikte inverter ve batarya gibi tüm komponentleriyle toplam bir çözüm sunarak, gerekli izinlerin alınması ve bakım hizmetlerine kadar kapsamlı bir hizmet veriyor.
KESİNTİSİZ ÇALIŞABİLİYOR
Arçelik’in yerli üretim güneş panelleri ile entegre All-in-One Enerji Depolama Sistemleri sayesinde tüketiciler; güvenilir ve uzun ömürlü lityum demir fosfat bataryaları ister şebekeden ister solar panellerden şarj ederek ihtiyaç anında kullanabiliyor. Solar UPS’ler elektrik kesintisi anında devreye girerek cihazların elektrik kesintisine maruz kalmasını engelliyor ve bu sayede cihazlar kesintisiz olarak çalışmaya devam ediyor.
- Datça açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şara ile Kasyun Dağı’nda çay içti
- Kar yağışı beklenen iller belli oldu! Yılbaşı için kritik uyarı
- Suriye'ye tarihi ziyaret! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'de yer yok
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şam ziyaretine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama: Kardeşliğin nişanesi