AVM'ler 2022'de normalleşir eski cirolar yakalanır
Pandemiden derin yara alan ve hem sektör içi dayanışma hem de devlet destekleriyle ayakta duran perakendeciler, 2022’den umutlu. Tünelin ucunda pandemi sonrası ışığının görüldüğünü belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2022’de eski ciroların yakalanabileceğini söyledi. Gülten Uğurlu'nun haberi...
Soysal Danışmanlık’ın bu yıl 20’ncisini düzenlediği Perakende Günleri, 2-3 Haziran tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda yapıldı. Posta’nın da sponsor olduğu Perakende Günleri’nde dün konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “Türkiye, tünelin ucunda pandemi sonrasındaki ışığı gördü. Bundan sonra hep beraber, omuz omuza bu kadar genç ve dinamik teşebbüs ruhlu bir ülkenin zorlukları çok kolay aşacağına inanıyorum” dedi.
GÜNDE 2.2 MİLYON ZİYARETÇİ
Mayıstaki 17 günlük kapanmanın ardından alışveriş merkezlerine (AVM) ilk gün 2.2 milyon ziyaretçinin gelmesinin kendilerini umutlandırdığını belirten Altaş, “Pandemi öncesi günlük ziyaretçi 6.5 milyondu. Yılsonunda günlük 5 milyon giriş sayısını ve cirolarımızı yüzde 80’lerde yakalayıp gelecek yıl ise tamamen salgının etkisinden kurtulup normal hayatımıza, yeni normalimize dönmeyi bekliyoruz. AVM’lerin yeniden yaşam merkezine dönmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.
RESTORANLAR PAZAR AÇILMALI
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl de salgında sadece yeme-içme sektörünün değil, hemen her sektörün sıkıntı çektiğinİ belirterek, “Bu yıl umudumuzu kaybetmeyelim. Haziran sonunda açılacağız, öyle düşünüyorum. Herkes buna hazır olsun. Yılmak yok, mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Bingöl, restoranların pazar günleri de açık olması ve saat 24.00’e kadar hizmet vermesi yönündeki önerilerini hükümete sunduklarını söyledi.
AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş (solda) ve BMD Başkanı Sinan Öncel (sağda), Soysal Danışmanlık’ın kurucusu Suat Soysal’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Ne Oldu, Ne Olacak?’ oturumunda konuştu.
İHRACAT ANLAMINDA UMUTLUYUZ
Açıklanan verilerin Türkiye’nin ihracatta yıllık 200 milyar doları aşacağına işaret ettiğini belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “İhracat anlamında gerçekten umut doluyuz ve düzlüğe çıkışımızın da ihracatta olduğunu, her geçen gün artan yurtdışı satışlarının bütün sektörlerde olduğu gibi perakende sektörünü de düzlüğe çıkaracak en önemli araç olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. Zincir Mağazalar Derneği (ZMD) Başkanı Serhan Tınastepe de son 10 yılda hayatın ve trendlerin çok hızlı değiştiğini ve e-ticarette kuralların da bu hızlı değişime ayak uydurduğunu söyledi.
PERAKENDECİ İLE GAZETELERİN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR
Posta Gazetesi Yayın Koordinatörü Mehmet Coşkundeniz, perakendecilerin ve gazetelerin her koşulda her zaman mutlaka bir araya gelebildiğini belirterek, “Bizim size, sizin de bize ihtiyacınız var” dedi. Markalar için dijital kanalların da önemli hale geldiğini belirten Coşkundeniz, “Ancak dijital kanallar yine konvansiyonel basının imkanlarıyla varoluyor. Örneğin; Posta’nın dijital kanalı, Posta Gazetesi olduğu için var” diye konuştu.
MARKANIZA SAHİP ÇIKIYORUZ
Markaların ürününü tanıtırken hiçbir zaman geleneksel medyadan vazgeçmediğini ve vazgeçmeyeceğini de belirten Coşkundeniz, “Biz markamıza sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken sizlerin markalarına da sahip çıkıyoruz. Sosyal medyada ürünlerinizle ilgili bir yalan haber çıktığında, bunu basın açıklamasıyla duyuruyorsunuz. Çünkü gazeteler gerçeği vermekle görevlidir. Yeni medya başladığı söylemleri doğru ancak gazetecilik asla ölmez” dedi.
- Not bırakıp intihar etti! Bir detay yürekleri parçaladı
- Fenerbahçe: Yabancı hakemlerin derhal göreve getirilmesini talep ediyoruz
- Öğretmenlerin yer değişikliği başvuruları 30 Aralık'ta başlıyor
- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de yeni süreci en iyi okuyan ülke Türkiye'dir
- AFAD uyardı! Şiddetli yağış geliyor