EkonomiAvrupa'da Türk öğrencilere burs imkanı

Avrupa'da Türk öğrencilere burs imkanı

Paylaş
Avrupa'da Türk öğrencilere burs imkanı

Üniversite okumak isteyen gençler vakıf üniversitelerinin fiyatlarını arttırmasıyla yurt dışı eğitime daha sıcak bakmaya başladı. Yurt dışı üniversiteleri de Türk gençlerine farklı burs imkanları sunuyor. Kimi burslar yüzde 100’e varırken bazı ülkeler öğrencinin yıllık yaşam masrafına destek oluyor.

Yurt dışında eğitim tüm dünya gençleri arasında popüler bir akım... Özellikle Türk gençleri devlet üniversitelerine yerleşmenin zorlaşması, vakıf üniversitelerinin fiyatlarını arttırması, yurt bulmanın zorlaşması ve ev kiralarının yüksek olması gibi sebeplerle yurt dışı eğitime daha sıcak bakmaya başladı. Döviz kurundaki yükselişe rağmen Avrupa’daki okulların eğitim fiyatlarının Türkiye ile eşdeğer hatta kimi zaman daha düşük kalması da itici bir güç oluyor. Bir de niversitelerin sağladığı ödeme kolaylıkları, indirimler ve burslar eklendiğinde gençler yurt dışı eğitim için daha da cesaretleniyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 100’E VARIYOR

Her yıl düzenlenen IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları’nın Genel Müdürü Deniz Akar, özellikle eğitimin ücretsiz olduğu ülkelere Türkiye’den akın akın öğrenci gittiğini açıkladı. Bu sene Almanya ve İtalya gibi uluslararası öğrencilere de ücretsiz eğitim veren ülkelerin yükselişe geçtiğini söyleyen Akar, “Türk vakıf üniversitelerinin uyguladığı fiyat politikası Türk gençlerini yurt dışında eğitim almaya itiyor. Gençler dünyanın en iyi üniversitelerinde Türk vakıf üniversitelerine ödedikleri ücretlerle okuyabiliyor. Kimi burslar yüzde 100’e varırken kimi ülkeler öğrencilerin yıllık yaşam masrafına destek oluyor” dedi.

 Avrupada Türk öğrencilere burs imkanı

30 ülkeden 200’ün üzerinde eğitim kurumunun bir araya geleceği ve yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin bilgi alabileceği IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları, 26-27 Ekim olmak üzere 2 gün boyunca İstanbul’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ FAALİYETLERE KATILIM ŞARTI

İngiltere başarılı Türk öğrencilere 10 bin sterline varan burs sağlıyor. Kimi zaman burslar eğitim kurumları tarafından verilirken kimi zaman İngiliz hükümetinin açtığı burs programlarına başvurulabiliyor. İngiliz üniversitelerinden burs alabilmek için genellikle 4 üzerinden 3.5 üzeri not ortalaması, minimum 6.0 üzeri IELTS puanı ve çeşitli gönüllü faaliyetlerde aktif rol almak beklenebilir. İngiltere’deki üniversitelerde ortalama fiyat 15 bin sterlin.

* Middlesex University: 3 bin-5 bin sterlin arasında burs.
* University of Hull: Yüzde 50 eğitim ücreti indirimi.
* Swansea University: 4 bin sterlinden başlayıp 7 bin sterlini bulan burs.
* Edinburgh Napier University: Öğrenim ücretinde 4 bin sterlin indirim.
* University of Creative Arts: Akademik başarısı 80 ve üzeri öğrenciye 4 bin 500 sterlin burs imkanı. Başarısı daha düşük olana 2 bin-3 bin sterlin arasında indirim.
* St. Andrews’s College Cambridge: 3 bin ile 6 bin sterlin arasında indirim.