Ekonomi Bakan Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi: Program çalışıyor yatırımcı ilgisi yoğun

Bakan Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi: Program çalışıyor yatırımcı ilgisi yoğun

Paylaş
Bakan Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi: Program çalışıyor yatırımcı ilgisi yoğun

Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye’ye bakış açısındaki değişime dikkati çekti.

ABD ziyareti kapsamında iş dünyası, IMF ve Dünya Bankası toplantılarına katılan Şimşek, “Ülkemize ve programımıza olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendireceğimiz programımızı sabırla, azimle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞARIYLA UYGULANIYOR

TRT Haber’e de yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, şöyle konuştu: “Geçen sene programı anlattık, kafalarında bir çok soru işareti vardı. Bu sene baktık ki artık tereddütler tamamen gitmiş durumda. Çünkü programımız çalışıyor. Sonuç veriyor ve başarılı bir şekilde uygulanıyor. Dolayısıyla yatırımcıların ilgisi çok yoğun.”

HAZİRANDAN İTİBAREN ENFLASYON HIZLA DÜŞECEK

Mehmet Şimşek, enflasyonda önümüzdeki aylardan itibaren kalıcı düşüşün başlayacağını belirtti. Şimşek, “Önümüzdeki haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz. Bu bizim programımızın paralelinde giden bir süreç. Dolayısıyla bir taraftan enflasyonu düşüreceğiz, bir taraftan mali disiplini tesis ediyoruz, bir taraftan dış açığı azaltıyoruz, bir taraftan da yapısal reformlarla Türkiye’nin bünyesini güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

PİYASA NOT ARTIŞINI FİYATLIYOR

Şimşek, bütün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin görünümünü pozitife çektiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu şu demek; önümüzdeki dönemde kredi notunu arttıracağız demek. Zamanlaması konusunda bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Fakat önemli olan şu: Piyasaların Türk varlıklarına, fiyatlamasına bakarsanız onlar zaten mevcut kredi notunun en az iki katı üzerinde fiyatlıyorlar. Zaten piyasa kararını vermiş.”