EkonomiBakıcı fiyatları yüzde 250 arttı

Bakıcı fiyatları yüzde 250 arttı

Paylaş
Bakıcı fiyatları yüzde 250 arttı

Hem annenin hem de babanın çalıştığı ailelerde küçük çocukların bakımı için anaokulu ya da bakıcı gerekliliği ortaya çıkıyor.

Ancak geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul’da yaklaşık yüzde 150 artan anaokulu ve bakıcı fiyatları aileleri zora sokuyor. Fiyatlarla ilgili konuşan Özel Anaokulları Derneği Başkanı Hacı Murat Kuş, “Biz geçen sene 7 bin ila 14 bin arasındaki rakamları söylemiştik. Bakıcı fiyatları ise 15 bin lira civarındaydı. Bu sene ise anaokulları 17 bin ila 35 bin lira bandında. Kıyasladığımız bakıcı fiyatları da şu anda yaklaşık 45 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor” dedi.

Haberin Devamı

RUHSAT VE İLK YARDIM

Hacı Murat Kuş, “Ülkemizin koşulları belli. Maalesef ki şu anda hem anne hem de babanın çalışması gerektiği bir durumun içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı da hem anne çalışıyor hem de baba çalışıyor ve çocuklarını nereye bırakacaklarını bilmeyen bir veli kitlemiz var. Burada eğer imkan varsa veliler bir anaokuluna verebiliyor, imkanı yoksa da köyünden ya da şehrinden anneanne ya da babaanne gelip bu işler için yardımcı olabiliyor” dedi. Anaokulunu tercih edecek ailelerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayan Kuş, “Okulun ruhsatı ve ilk yardım sertifikası sorgulanmalı” diye konuştu.