EkonomiBeslenme okul başarısında ne kadar etkili?

Beslenme okul başarısında ne kadar etkili?

Paylaş
Beslenme okul başarısında ne kadar etkili?

Sağlıklı beslenmenin okul başarısındaki rolüne dikkat çeken Metro Türkiye, ‘İyi Beslen İyi Öğren’ diyerek çocukların neredeyse tüm günlerini geçirdiği eğitim kurumlarının destekçisi oluyor.

OKUL MENÜLERİNE DİKKAT

Haberin Devamı

Yeni eğitim öğretim dönemi geldi çattı. Çocukların okullarda tükettiği tüm yiyecek ve yemekler ise sağlıkları ve dolayısıyla başarıları için oldukça önemli. Ne yazık ki günümüzde kaliteli ve güvenilir gıdaya erişim giderek azalıyor. Güvenilir kaynaklardan elde edilen gıda ürünlerinin yanı sıra son dönemde çocuklarda çok daha sık görülmeye başlanan süt ya da glüten alerjisi gibi gıda hassasiyetlerinin de okul menüleri hazırlanırken dikkatten kaçmaması gerekiyor.

YEREL ÜRÜNLERİN ÖNEMİ

Yaklaşık 35 yıldır ülkemizde yeme içme sektörünün iş ortaklarından olan Metro Türkiye, farklı beslenme şekillerini kapsayacak ürün çeşitliliğini, kalite ve güvenceyi esas alarak sunuyor. Yerel üreticilerle, güvenilir ürün kaynakları oluşturan Metro Türkiye’nin nihai hedeflerinden biri Türk mutfağına gelecek nesillerin de bugünkü lezzetiyle ulaşabilmesini sağlamak. Tüm bunların ışığında ‘İyi Beslen, İyi Öğren’ diyen Metro Türkiye, okullarda çocukların sağlıklı gıdalarla buluşması ve dahası erken yaşta yerel ürünün önemi ve Türk mutfağını öğrenebilmesi için katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

GIDA OKURYAZARLIĞINA KATKI

Sunduğu gıda ve gıda dışı ürünlerinin yüksek kalite ve güvenlik standartlarını korumak ve geliştirmek amacıyla düzenli olarak denetimler ve 1600 parametreye göre kapsamlı analizler gerçekleştiren Metro Türkiye, tüketicilere ‘gıdaların izini sür, bilgiyle beslen’ söyleminde bulunarak gıda okuryazarlığını da artırmaya çalışıyor. 4 bine yakın üründe izlenebilirlik sunan Metro Türkiye, ürün etiketlerinde bulunan QR kod sistemi ile müşterilerinin, ürünler rafa gelene kadarki tüm sürecin dijital hikâyesine erişebilmesini sağlıyor. Ayrıca Metro Türkiye, çocukların bu topraklarda yetişen meyve ve sebzeleri tanımasını, nereden geldiğini bilmesini, Coğrafi İşaretli ürünleri öğrenmesini önemsiyor.

Beslenme okul başarısında ne kadar etkili

GÜVENİLİR KIRTASİYE ÜRÜNLERİ ULAŞILABİLİR FİYATLARLA METRO’DA

TESTLERDEN GEÇİYOR

Metro Türkiye, gıda ürünlerinde sunduğu güvencenin yanı sıra çocukların kullandığı kırtasiye ürünleri için de 2008’den bu yana sektöre öncülük eden çalışmalar gerçekleştiriyor. Metro Türkiye, çocukların okulda kullandığı ürünlerin sağlığa uygunluğunu fitalat gibi zararlı kimyasallardan ağır metallere 140’tan fazla farklı parametrede teste tabi tutarak sadece test sonucu uygun olan ürünleri raflarına taşıyor.

Haberin Devamı

ÇOK AL AZ ÖDE

Metro Türkiye’nin sunduğu güvenilir kırtasiye ürünleri bu yıl da çeşit çeşit. Aro ve Sigma markalı fosforlu kalem, tahta kalemi, kurşun kalem, ataş, tebeşir başta olmak üzere pastel boya, kuru boya, defter, silgi, sulu boya, lisanslı okul çantalarından su matarasına, tekstilden ayakkabıya kadar yüzlerce kırtasiye ürünü, ulaşılabilir fiyatlar ve ‘Çok Al Az Öde’ avantajlarıyla öğrencilerin yeni okul dönemine eşlik etmek için tüm Metro Türkiye mağazalarında yer alıyor.