EkonomiBilim tutkusunu genç öğrencilere aşılıyor

Bilim tutkusunu genç öğrencilere aşılıyor

Paylaş
Bilim tutkusunu genç öğrencilere aşılıyor

L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğiyle yürüttüğü, Türkiye’nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden olan ‘Bilim Kadınları İçin’ Programı 22’nci yılında.

22’NCİ YILINDA

Haberin Devamı

40 yaş altı bilim kadınlarının başarılarını taçlandıran şirketin, bilimde cinsiyet eşitliğini desteklemek, bilim kadınlarının başarılarını görünür kılmak ve yeni nesillere ilham kaynağı olmak için düzenlediği programda, genç ve yetenekli dört bilim kadını ses getiren projeleriyle ödüle layık görüldü.

124 BİLİM KADININA

Bugüne kadar 124 bilim kadınının projelerini ödüllendiren şirket, geçen yıl projenin kapsamını, üniversiteli genç kadınlara yönelik mentorluk programıyla genişletmişti. Bu yıl ise Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle ortaokul öğrencilerini bilimle tanıştırıyor. Doğu Anadolu’da bugüne kadar programda ödül alan bilim kadını olmaması nedeniyle harekete geçen şirket, Doğu Anadolu’daki dezavantajlı bölgelerde eğitimini sürdüren bine yakın çocuğu bilim setiyle buluşturarak, genç öğrencilere bilimi aşılamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

CAM TAVANLARI KIRACAK

Törende programa ilişkin konuşan L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Ülkemizde araştırmaları ile bilim dünyasında çığır açan, ancak başarılarını yeterince duyuramayan bilim kadınlarımız var. Program kapsamında bilim kadınlarımızın projelerini ödül ile taçlandırıyor, onların bilinirliği artırmak ve cam tavanları kırmalarını desteklemek için çalışıyoruz. Gönül hedefimiz, bir gün Türk bir bilim kadının da Nobel bilim ödülü aldığını duyabilmek” dedi.

1901’den beri verilen 640 Nobel bilim ödülünden yalnızca 26’sı kadınlara verildi; bu kadınlardan 7’si Nobel’den önce L’Oréal Grup Bilim Kadınları İçin Programı tarafından ödüllendirildi. Türkiye’de ise henüz Nobel kazanan bir Türk bilim kadını bulunmuyor. Bu yıl, L’Oréal Türkiye, programda ödül kazanan 4 bilim kadınına 200 bin TL destek sağlıyor.

ÇIĞIR AÇACAK PROJELER

Bu yıl ödül alan projeler çığır açacak nitelikte. Koç Üniversitesi’nden Dr. Ece Öztürk meme kanserinin akciğer ve beyindeki metastazlarının 3 boyutlu modellemesiyle yeni tedavi yöntemlerinin bulunmasını hedeflerken, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Gülşah Merve Kılınç antik DNA’ları inceleyerek ağız mikrobiyatasının evrimiyle günümüz hastalıkları arasında bağ kurmayı amaçlıyor. Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek bor temelli güneş ışığıyla çalışan bir sistemle atık suların arıtılması ve yeşil hidrojen elde etmek üzerine çalışırken, Abdullah Gül Üniversitesi’nden Dr. Zeliha Soran Erdem bitki kullanarak LED’lerin organik malzemeyle üretimine odaklanıyor.

Haberin Devamı