EkonomiBorçla başladı! Şimdi 30 ülkeye ihracat yapıyor

Borçla başladı! Şimdi 30 ülkeye ihracat yapıyor

Paylaş
Borçla başladı! Şimdi 30 ülkeye ihracat yapıyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan Özgür Sökmen, 5 yıl önce borç alarak küçük bir torna atölyesi açtı.

Alaplı ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Özgür Sökmen, 2017 yılında 80 metrekarelik alanda ilk tornacılık ve makine üretimine başladı. Kurduğu atölyede müşterilerine hizmet vermeye başlayan Sökmen'in işyeri bin metrekare alana sahip, 30 ülkeye ihracat gerçekleştiren büyük bir işletmeye dönüştü.

Haberin Devamı

25 personeli ile dünyanın 30 ülkesine ihracat yapan Sökmen, günümüzde nitelikli personel bulmanın zor olduğunu anlattı. Sökmen, şöyle devam etti: "Özel sektör imalat fabrikasında çalışırken, 2017 yılında aklıma bu işi kendi üretip ve boru imalat sektörüne bir makine yapmak düştü. Bunun çalışmaları bir yıl sürdü. ilk makineyi borçla aldıktan sonra ilk ihracatım Umman oldu, daha sonra Özbekistan derken bu alanda çığır açtık. İşlerimiz büyüdü, atölyemizi genişlettik, şimdi ise atölyemizde 25 işçi çalışıyor."

"BU ALANDAKİ AÇIĞI FARK ETTİK. İYİ BİR BAŞARI ELDE ETTİK"

Sökmen, Erdemir’in saç üretimini hatırlatarak profil makine sanayisine geçiş yaptıklarını ve her türlü makinelerin imalatına başladıklarını ifade etti. Özgür Sökmen, Türkiye yanı sıra Asya ve Arap ülkelerinde çok sayıda müşterilerin isteği doğrusunda imalat makine ürettiklerini ifade etti. Bugüne kadar yatırımlarını ve üretimlerini banka kredisi kullanmadan, tamamen öz sermayesiyle yapan Özgür Sökmen, önümüzdeki yıllarda yeni ve daha büyük makineler üretmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

"Bizim işimiz ekip işi, nitelikli personel sorunu yaşamasak şimdiye kadar çok daha büyük makinelerin imalatını tamamlamış olurduk" diyen Özgür Sökmen, "Bu alanda bir açık olduğunu fark ettik ve geliştirdiğimiz makinelerle iyi bir başarı elde ettik. Müşterilerin isteği doğrusunda, yüzde 100 yerli makineler üretiyoruz. Şu anda 30 ülkeye makine satıyoruz. Aralarında Amerika, Özbekistan, Azerbaycan, Polonya, Cezayir ve Kazakistan’ın da bulunduğu ülkelerde kurmuş olduğumuz makineler fabrikalarda çalışıyor. Bunlar günlük yüksek üretim kapasitesi olan tesisler. Hedefimizi büyük tutmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.