EkonomiBorsa ve kriptoya vergi yok

Borsa ve kriptoya vergi yok

Paylaş
Borsa ve kriptoya vergi yok

Hükümet, geçen yasama yılında bir vergi paketini yasalaştırmıştı. Ancak süreçte gündeme gelen borsada işlem vergisi, kripto paralarla ilgili işlem vergisi gibi konular daha sonra paketten çıkarılmıştı.

BU YIL YENİ PAKET OLMAYACAK

Haberin Devamı

 Tartışmalara son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü açıkladı.

İSTİSNA VE MUAFİYET DARALACAK

Bloomberg’e açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” derken, kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını ekledi. Yılmaz, genel vergi oranlarıyla ilgili de “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık” dedi.

KOBİ İÇİN ERTELENMİŞTİ

Bir süredir bankalar ve finans kuruluşlarının 2025’te geçecekleri enflasyon muhasebesinin ertelenebileceği tartışılıyor. “Finans kuruluşları 2025’te enflasyon muhasebesine geçecekler mi?” sorusunu da yanıtlayan Yılmaz, “Bir süre sonra bu Türkiye’nin gündeminden düşecek. Belki gelecek yıl da bunu tartışacağız ama 2026’da muhtemelen böyle bir tartışma olmayacak” dedi. 50 milyon TL’nin altında olan KOBİ’ler için uygulamanın ertelendiğini anımsatan Yılmaz, finans kuruluşlarıyla ilgili kararın da yıl sonunda netleştirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ENFLASYON DA FAİZLER DE DÜŞECEK

Türk Lirası’nın aşırı değerli olduğu yorumlarına da değinen Cevdet Yılmaz, “Enflasyonla mücadele eden ülkelerde kendi milli paralarının güçlenmesi doğal bir sonuçtur” dedi. TL’deki bu değerlenmenin makro dengelere yansıdığını anlatan Yılmaz, “İhracatımız artıyor, ithalatımız azalıyor, hizmet gelirlerimiz artıyor, cari dengemiz iyileşiyor. Enflasyon düştükçe bu tartışmalar da kendiliğinden zaten ortadan kalkacaktır” dedi. Yılmaz, önümüzdeki süreçte enflasyonun da faizlerin de düşeceğini ekledi.