Dar Gelirliye Destek başvurusu ne zaman başlıyor, nereden yapılacak? İcralık elektrik, su, doğalgaz faturaları silinecek mi?
Dar Gelirliye Destek başvurusu ile ilgili ayrıntılar pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati katıldığı canlı yayında Dar Gelirliye Destek Paketi konusunda ayrıntıları paylaştı, 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen borcunun tasfiye edileceğini söyledi. Peki, İcralık elektrik, su, doğalgaz faturaları silinecek mi? Dar Gelirliye Destek başvurusu ne zaman başlıyor, nereden yapılacak? İşte en son bilgiler…
Dar Gelirliye Destek Paketi, ihtiyaç sahibi ve borçları icralık olmuş pek çok kişi için bir umut ışığı yaktı. Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve Kabine toplantısında da masaya yatırılan icra ve haciz sorunlarını çözmesi planlanan Dar Gelirliye Destek Paketine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. İcralık elektrik, su, doğalgaz faturaları olan dar gelirli vatandaşlar da destek paketine başvurusu ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı…
DAR GELİRLİYE DESTEK PAKETİ NEDİR?
Dar Gelirliye Destek Paketi uzun zamandır üzerinde çalışılan ekonomik konulardan biri ve son olarak Kabine toplantısında da ele alındı. Paket ile icra ve haciz sorunlarının çözülmesi bekleniyor.
Paketle 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek.
Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında önemli bilgiler aktardı.
Bakan Nebati, "Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz.
Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak.
Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek" dedi.
İCRALIK ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ FATURALARI SİLİNECEK Mİ?
Paketin amacıyla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.
Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenmiş olacak. Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.
Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek. Düzenleme Meclis'ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.
DAR GELİRLİYE DESTEK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR, NEREDEN YAPILACAK?
Dar Gelirliye Destek başvurusu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.