EkonomiEğitiminizin geleceği 'sigorta'ya emanet

Eğitiminizin geleceği 'sigorta'ya emanet

Paylaş
Eğitiminizin geleceği 'sigorta'ya emanet

Artan eğitim masrafları ve özel okul fiyatları aileleri endişelendiriyor. Beklenmedik risklere karşı çocuklarının öğrenim hayatını güvence altına almak isteyen aileler, çözümü eğitim sigortasında buldu. Sigorta şirketleri de hazırladıkları özel ürünlerle ailelerin çocukları için duyduğu gelecek endişesine çare oluyor.

Artan okul fiyatları ve eğitim masrafları velileri endişelendirmeye devam ediyor. Özel okullarda 1 milyona yaklaşan fiyatlar ebeveynleri çocuklarının gelecek eğitim hayatının sürdürülebilirliği açısından kara kara düşündürüyor. Özellikle de ‘bana bir şey olursa çocuğumun eğitimi ne olacak?’ diye düşünen veliler çareyi eğitim sigortası yaptırmakta buluyor. Ebeveynin yaşam kaybı, kritik hastalık ya da kaza sonucu tam ve kalıcı sakatlık risklerine karşı finansal güvence sağlayan eğitim sigortası, geride kalan çocuk ya da çocukların, eğitim hayatı boyunca masraflarını sigorta süresi içinde belirlenen teminat tutarına kadar karşılıyor. Bunun yanı sıra ek hizmetlerle de özel avantajlar sunuyor.

Haberin Devamı

EĞİTİM SİGORTALARINA İLGİ ARTIYOR

Çocuklarının eğitimini güvence altına almak isteyen aileler için tasarladıkları ürünlere olan ilginin gün geçtikçe arttığını söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ve Okul Taksit Hayat Sigortası ürünlerimizle çocuklarımızın eğitim yolculuğunu beklenmedik risklere karşı koruma altına alıyoruz. Bu sayede ailelerin karşılaşabileceği zorluklara rağmen, çocuklarının eğitimine ara vermeden devam etmeleri mümkün oluyor. Bugüne kadar 42 binden fazla aile, çocuklarının eğitim hayatını bizimle güvence altına aldı” dedi. Çocukların gelecekte güvenli bir yaşam sürmesi için eğitim sigortalarının kritik bir rol oynadığını vurgulayan Sincek, şöyle devam etti: “Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ile ailelere, çocuklarının eğitimini beklenmedik olaylara karşı mali olarak koruma fırsatı sunuyoruz. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası, ebeveynin vefatı veya sakatlık gibi durumlarda önemli bir güvence sunuyor.

Haberin Devamı

EĞİTİM SİGORTASI YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Planlama hem bugün hem de gelecekte oluşması muhtemel eğitim harcamaları düşünülerek yapılmalı.

Seçilen ürün ile ilgili hazırlanan poliçenin içeriği hakkında detaylı bilgi edinilmeli.

İhtiyaca uygun teminat ve prim tutarı belirlenmeli. Okul masraflarının artışı ve bütçe göz önünde bulundurulmalı. Servis, yemek, kıyafet, sosyal harcamalar gibi bir takım harcamalar da teminata eklenmeli.

Prim tutarı sigortalının yaşına, teminat tutarlarına ve sigorta süresine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu bağlamda primleri; yıllık, 6 aylık, 3 aylık veya aylık olarak ödenebilir.

ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE TÜM EĞİTİM SEVİYELERİNDE YAPTIRILABİLİR

Doğan Sigorta Brokerlik CEO›su Selcen Gür, okul fiyatlarının velilerin gündeminin ilk sırasını oluşturduğunu açıklıyor. “Okul fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 110 seviyelerinde artması, enflasyonun yıllık bazda en yüksek yaşandığı ana harcama grubunun ‘eğitim’ olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne seriyor” diyen Gür, yaşamdaki beklenmedik risklere karşı çocuklarının eğitim masraflarını güvence altına almak isteyen ailelerin imdadına eğitim sigortalarının yetiştiğini söylüyor. Gür, “Bu poliçenin teminatı, yıllık eğitim masrafı ile kalan eğitim süresi dikkate alınarak belirleniyor. Anaokulundan başlayarak üniversite eğitiminin sonuna kadar tüm eğitim seviyelerini kapsıyor” dedi.

Haberin Devamı

VERGİ AVANTAJI DA VAR

Eğitim sigortalarının sahip olduğu en önemli avantajlardan biri de vergi indirimi. Prim ödemelerinde, içinde bulunulan aydaki vergi dilimine göre yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen vergi indirim avantajı bulunuyor. Çocuğum İçin Eğitim Sigortası’nda kişilerin çocukları için ödedikleri primin tamamı, ücretli çalışanlar için ödeme yapılan ayda elde edilen ücretin yüzde15’ini ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını, beyana tabi gelir vergisi mükellefleri içinse beyan edilen yıllık gelirin yüzde 15’ini gelir vergisi matrahından indirilebiliyor.