EkonomiEkimde tatil fırsatı

Ekimde tatil fırsatı

Paylaş
Ekimde tatil fırsatı

Tatil severler için sonbahar fırsat sunuyor. Özellikle ekim ayının sonlarına doğru 29 Ekim’le yıllık izinlerini birleştirenler en az 4 gün tatil yapabilir. Sakin tatil sevenler için de uygun bir sezon olan ekimde kısa süreli tatil rotaları öne çıkıyor.

Yaz sezonu sona erse de havaların hâlâ mevsim normallerinin üzerinde olması tatilseverler için bu dönemi fırsata çevirdi. Öte yandan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Pazartesi yarım gün ve 29 Ekim Salı günü ise tam gün resmi tatil. Böylece bu dönemi değerlendirmek isteyenler için de 4 günlük (cumartesi, pazar, pazartesi, salı) bir tatil fırsatı doğdu. Kısa süreli tatil rotaları için gözler özellikle İstanbul ve çevresine çevrildi. Özellikle bungalov turizmi ile öne çıkan Sapanca ve Bolu için tatil aramalarında hızlı bir artış yaşandı.

Haberin Devamı

BUNGALOV DA REVAÇTA

Ekim ayında yaz sezonu sonlanırken, sonbahar rotalarının popülerleştiğini belirten Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, “Artış gösteren bungalov, termal otel aramalarının yanında yaz tatiline doyamayan tatil severlerin de deniz suyu sıcaklığının daha yüksek olduğu güney bölgeleri aradıklarını da görüyoruz” dedi. Sivrikaya, ekim ayının ikinci yarısında termal turizmin daha fazla tercih edilmesini, Yalova, Bolu, Afyon ve Denizli’nin ön plana çıkmasını beklediklerini söyledi.

ARAMALAR YOĞUNLAŞTI

Tatilcilerin ekim ayı için tatil aramalarını yaparken ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ tatilini de birleştirerek aradığını anlatan Sivrikaya, “Bu tarihlerde tatil programı düşünenler İstanbul’a yakın lokasyonlarda Sapanca ve Bolu için arama yapıyor. Sıcak bölgelere giderek deniz tatil yapmak isteyen tatil severler ise Kıbrıs, Muğla ve Antalya bölgeleri için tatil aramalarını yoğunlaştırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN ÇOK BALKANLAR

Sonbahar ve sakin tatil tercih edenlerin dönem içi rezervasyonlarının devam ettiğini belirten Tatil Sepeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal da şöyle konuştu: “Özellikle 29 Ekim dönemine yönelik rezervasyonlarda artış var. Gelen aramaların çoğu yurtdışı turları. Yurtdışında en çok talep alan bölge ise Balkanlar. Yüzde 40’ının vizesiz Balkan turları olduğunu söyleyebiliriz. Vizesiz turlardan sonra Yunanistan, Dubai ve kültür turları geliyor. 29 Ekim tatilinde tesis tercih edenlerin yüzde 16’sı sanatçılı otelleri seçiyor. Yüzde 34’ün tercihi ise Kıbrıs ve Antalya otelleri.”

KISA SÜRELİ ROTALAR...

* Hem uygun fiyatlı hem de izole bir tatil için Bolu en uygun rotalardan biri. Şehir, Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı gibi gezip görülecek doğal güzelleriyle birçok doğa severin ilgi odağında. Abant otellerinde 2 kişilik 1 gece konaklama fiyatı ortalama 1.400 liradan başlıyor.
* Uygun fiyat seçeneği sunan tatillerin vazgeçilmezlerinden biri de Sapanca. Hem göl ve çevresindeki doğal güzellikleri hem de tarihi cami ve konaklarıyla keyifli birkaç gün geçirebileceğiniz Sapanca’da konaklama fiyatları 1.500 liradan başlıyor.
* İstanbul içinde yakın rotalardan biri olan Şile Ağva, gezmeyi sevenlerin vazgeçilmezlerinden. Hem kışın hem de yazın keyifli vakit geçirilebilen bölgede, konaklama fiyatları 1.100 liradan başlıyor.
* Çanakkale Assos, hem doğa hem de deniz tatili sevenlerin en çok tercih ettiği rotalardan biri. Üstelik burası yazın deniz, kışın ise dinlenmek için seçilebilir. Burada geceliği 2 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla konaklamak mümkün. Behramkale köyündeki pansiyonlarda ise daha uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunabiliyor.
* Balıkesir de yine gezilebilecek oldukça fazla alternatif sunan şehirler arasında. Edremit Körfezi, Kazdağları’na yakınlığı, Ayvalık, Burhaniye gibi gezilip görülecek birçok güzelliği barındıran bu şehirde ailecek keyif alabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Konaklama fiyatları Ayvalık’ta 1.500 liradan, Burhaniye’de 1.600 liradan başlıyor.
* Karabük Safranbolu özellikle kısa tatiller için uygun rotalardan biri. Tarihi evleriyle herkesin ilgisini çeken ilçede konaklama fiyatları 1.400 liradan başlıyor.
* Bursa, Uludağ kayak merkezi nedeniyle daha çok kış tatili için tercih edilse de aslında Bursa, İznik gibi Osmanlı tarihinin izlerini barındıran bölgeleri ve Nilüfer ilçesinin Gölyazı gibi mahalleleriyle gezip görülecek çok fazla yeri olan şehirlerden biri. İznik’te otel fiyatları ortalama 1.200 liradan, Mudanya’da 1.500 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 53’LÜK ARTIŞ

Haberin Devamı

Neredekal.com’da listelenen 23 binden fazla tesise ait veriler incelendiğinde, eylülde otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla yüzde 53 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı eylül ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre en çok üçüncü fiyat artışı yüzde 65.41 oranıyla lokanta ve oteller grubunda görüldü. Eylülde en çok oda fiyat artışı yaşanan il ise yüzde 66’yla Nevşehir oldu. Ardından Muğla yüzde 64 ile ikinci olurken Balıkesir ve Aydın yüzde 61’lik oranla fiyat artışının en çok yaşandığı üçüncü iller oldular.

Haberin Devamı