Ekonomiye 150 milyar liralık katkı yaptı
Türkiye’de 15’inci yılını kutlayan Google, bu süreçte Türkiye ekonomisine 150 milyar lira katkı sağladı.
Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, Google arama, görüntüleme, alışveriş, YouTube, Google Haritalar, Google Benim İşletmem, G Suite, Google Bulut Platformu, Android, Google Play ve diğer Google uygulama ve inisiyatiflerinden oluşan Türkiye’deki dijital ekonominin milli gelir içerisindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar liraya ulaştı. 2023’te bu payın yüzde 4.7 seviyelerine ulaşacağını öngörüyoruz” dedi.
1.4 MİLYON KİŞİYE İŞ
Bu dijital ekosistemin bugüne kadar toplam 1.4 milyon kişilik istihdam sağladığına da dikkat çeken Keteloğlu, şöyle devam etti:
“Dijital ekosistemin Türkiye ekonomisine katkısının 5 yıl içinde 2 kattan daha fazla artacağını düşünüyoruz. Android’in Türkiye ekonomisine katkısının 2023 yılında 193 milyar liraya ulaşarak gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2.7’sini oluşturacağını öngörüyoruz.”
ESNAFA 8.5 MİLYON DOLAR HİBE
Google pandemi döneminde esnafa 12 milyon dolarlık kredi desteği sağladı. Bunun 8.5 milyon doları reklam hibe desteği, 3 milyon doları da kredi şeklinde verildi. Google, Dijital Türkiye Platformu ile de 1.5 milyon birey ve esnafa dijitalleşme yolculuğuna arkadaşlık etti. Şirket son olarak sahne emekçilerinin dijital yetenekler kazanacağı ‘Sahne 2.0’ programına 275 bin dolar hibe etti.
MECLİS’E BİLGİ VERİLDİ
Bu arada Google yetkilileri dün Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda milletvekillerine şirketin politikaları hakkında bilgi verdi. Google Reklamcılık ve Pazarlama Şirketi Kamu Politikaları ve Hükümet İlişkileri yetkilisi Erkan Kaptan, dünya nüfusunun yarısından fazlasının çevrimiçi olduğuna işaret ederek, “Google felsefesiyle ürün ve hizmetlerimizin dünyaya fayda sağlaması için çalışıyoruz. Bu bağlamda bize güvenen ve hizmetlerimizi kullanan insanlara karşı sorumluluklarımızı biliyor ve ciddiye alıyoruz” dedi.
2 BİN ÜNİVERSİTELİYE BURS
Google Reklamcılık ve Pazarlama Limited Şirketi Kamu Politikaları ve Hükümet İlişkileri Müdürü Zeynep Güven ise Türkiye için özel tasarlanan 7 aylık Oyun ve Uygulama Akademisi’nin dün 76 ilden 200’den fazla üniversiteden 2 bin bursiyer ile başladığını ifade etti. Güven, Google’ın 200’ü aşkın ülkede kullanıldığını aktardı. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman da sosyal ağ şirketlerinin Türkiye’de temsilcilik açmasına önem verdiklerini kaydederek, sosyal ağlarda bir boşluk olduğuna dikkat çekti.
- Datça açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şara ile Kasyun Dağı’nda çay içti
- Kar yağışı beklenen iller belli oldu! Yılbaşı için kritik uyarı
- Suriye'ye tarihi ziyaret! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'de yer yok
- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şam ziyaretine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama: Kardeşliğin nişanesi