EkonomiEmekli promosyonu 24 bin liraya çıktı

Emekli promosyonu 24 bin liraya çıktı

Paylaş
Emekli promosyonu 24 bin liraya çıktı

Temmuz ayındaki maaş zamlarının ardından bankalar da promosyon limitlerini güncelledi. Bazı bankalar ek ödemelerle birlikte 24 bin liraya ulaşan promosyon veriyor. En yüksek promosyon nasıl alınır? Kimler zamlı maaşla birlikte bir üst promosyon kademesine geçti? İşte yanıtları...

Bankalar, 2017 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma kapsamında, kendileriyle 3 yıllık sözleşme imzalayan emekli müşterilerine promosyon veriyor. Promosyon tutarı bankadan bankaya değişiyor. Yani daha çok emekli müşteriye hizmet vermek isteyen bankalar promosyon tutarını ek ödemeler ve yan faydalarla yükseltiyor. Güncel kampanyalarla en yüksek promosyon tutarı 24 bin liraya kadar çıkıyor. Daha önce bu tutar 18 bin liraydı.

Haberin Devamı

BANKA DEĞİŞTİRMEK KOLAY

Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Bu arada daha iyi bir avantaj çıkarsa 3 yılın dolması da gerekmiyor. Emekli istediği an farklı bankaya geçiş yapabiliyor. Bunun için geçiş yapılacak ve halihazırda maaş alınan bankaya bildirimde bulunmak yeterli. Bunun için ya maaşın taşınacağı bankayla görüşüp talep oluşturmak veya e-Devlet üzerinden giriş yapmak gerekiyor.

SÜRE HESABINA GÖRE İADE

Maaşın farklı bankaya taşınması durumunda daha önceki sözleşmenin başladığı tarih itibarıyla arada geçen süreye bakılıyor. Bir başka deyişle emekli bankada kaldığı sürenin promosyonunu alıyor. Örneğin; ocak ayında 10 bin lira peşin promosyon için 3 yıllık (36 ay) sözleşme imzalayan emekli, eylül itibarıyla farklı bir bankaya geçmek isterse arada geçen 8 aylık dönemin promosyonunu (2 bin 222 lira) almış olacak. Kalan 28 aylık dönemin promosyonunu (7 bin 778 lira) iade edecek. Yeni geçtiği bankadan da yeni sözleşmeyle tekrar peşin promosyon alacak. Yeni promosyon 12 bin 500 liraysa kazanç 2 bin 500 lira, 15 bin liraysa kazanç 5 bin lira olacak.

Haberin Devamı

DUL VE YETİMLER DE BAŞVURABİLİR

Emeklinin dul ve yetimleri de aldıkları maaş tutarına göre promosyon talebinde bulunabiliyor. Şu anda 10 bin liranın altındaki dul ve yetim maaşına ödenen promosyon 5 bin lira.

SÖZLEŞME YENİLEMEYİ UNUTMAYIN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz’da açıklanan 6 aylık enflasyon verisine göre; SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 24.73, memurlar ve memur emeklilerinin zam oranı da enflasyon farkıyla yüzde 19.31 olmuştu. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmişti. Zamlarla birlikte kademeli olarak uygulanan maaş promosyonlarında bir üst dilime geçenlerin sayısı da arttı. Örneğin; daha önce maaşı 15 bin liranın altında kaldığı için 8 bin lira promosyon alan bir emekli, bugün zamla maaşı 15 bin lirayı aştıysa en az 10 bin lira promosyon alabilecek. Bu durumda bankayla sözleşme güncellenmesi gerekecek.

Haberin Devamı

OTOMATİK FATURA AYRINTISI

ING: Emekli maaşını bankaya taşıyanlara maaş tutarına göre ek koşulsuz 15 bin liraya varan nakit promosyon veriyor. Ayrıca otomatik fatura talimatına 3 bin liraya varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 18 bin lira varan nakit promosyon imkanı sunuyor.

QNB FİNANSBANK: 15 bin liraya varan nakit promosyon ve CardFinans Emekli kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim olmak üzere toplamda 16 bin 200 TL’ye varan emeklilik promosyonu sunuyor.

TANIDIĞINI GETİREN KAZANIYOR

TÜRKİYE FİNANS: Maaşını taşıyanlar 12 bin liraya varan nakit promosyon alıyor. Ayrıca tanıdık emeklilerin de Türkiye Finansa gelmesini sağlayanlara toplamda 2 bin 500 liraya varan nakit ödül veriliyor.

DENİZBANK: Maaşını Denizbank’tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emeklilere 12 bin liraya varan promosyon veriliyor.

ALBARAKA: Emekli maaşını taşıyan emekliler 12 bin liraya varan promosyon ve 4 bin liraya varan ödül kazanma fırsatı yakalıyor.

Haberin Devamı

KATLAYARAK ÖDÜYOR

VAKIFBANK: Bugün itibarıyla emekliye en yüksek ödemeyi Vakıfbank sağlıyor. Maaşını VakıfBank’a taşıyan emeklilere 12 bin liraya varan promosyona ek olarak, VakıfBank Troy emekli kredi kartı ve Troy emekli bankomat kartı ile yapacakları alışverişlerde toplamda aylık 1.000 liraya, 12 ayda 12 bin liraya varan nakit ödeme sağlanıyor. Böylece toplam ödeme 24 bin lirayı buluyor. Kampanya, VakıfBank Emekli Maaş hesabına, ilk emekli maaşının ödendiği ay itibariyle başlayacak ve ilk 12 ay boyunca geçerli olacak.

AKBANK: Bankanın internet sitesinde yer alan bilgiye göre; SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 30 Eylül’e kadar taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını Akbank’tan almayı taahhüt eden emeklilere 15 bin liraya varan promosyon sağlıyor. Banka buna ek olarak 5 yeni otomatik fatura talimatı için fatura başına 500 lira olmak üzere toplam 2 bin 500 lira chip-para veriyor. Böylece toplam promosyonu 17 bin 500 liraya çıkarmak mümkün oluyor.

ÖZEL AYRICALIKLAR

GARANTİ BBVA: Banka emeklilere 15 bin liraya varan nakit promosyon sağlıyor. Kampanya 30 Eylül’e kadar geçerli. Banka ayrıca emekliye ücretsiz EFT/FAST hizmeti de sunuyor.

Haberin Devamı

YAPI KREDİ: SGK emekli aylığını üç yıl boyunca Yapı Kredi’den alma taahhüdü verenlere maaş tutarına göre 15 bin lira promosyon ödüyor. Buna göre; aylık net geliri 10 bin ila 14 bin 999 lira arasında olanlara 10 bin lira; 15 bin lira ila 19 bin 999 lira arasında olanlara 12 bin 500 lira; maaşı 20 bin liranın üzerinde olanlara da 15 bin lira nakit promosyon ödeniyor. Fatura talimatı, kredi kartı harcaması ve mobil uygulama kullanımında promosyon ek ödemeyle 18 bin liraya kadar çıkıyor.

İŞ BANKASI: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 31 Aralık 2024 tarihine kadar maaşını taşıyan emekliye 12 bin liraya varan nakit promosyon ödüyor. Banka maaşını taşıyan emeklilere özel ayrıcalıklar tanımlıyor.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK: Kamu bankalarından maaş alan emekliler 12 bin liraya varan promosyondan yararlanabiliyor. Maaşlara göre belirlenen tutarlar şöyle:

NE KADAR ALACAĞIM?

MAAŞ PROMOSYON
10.000 TL’ye kadar 5.000 TL
10.000 TL-14.999 TL 8.000 TL
15.000 TL-19.999 TL 10.000 TL
20.000 TL ve üzeri 12.000 TL