EkonomiEn düşük emekli maaşına zam haftaya belli olacak

En düşük emekli maaşına zam haftaya belli olacak

Paylaş
En düşük emekli maaşına zam haftaya belli olacak

3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca emeklinin alacağı zam belli olmuştu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklilerinin temmuz ayında alacağı zam yüzde 24.73 olurken, memurlar ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 19.31 oldu.

En düşük emekli aylığında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı ve bu rakam 10 bin lira seviyesinde kaldı. Ancak kök maaşı 8 bin 17 liranın altında olan yaklaşık 1.8 milyon emekli, zamlı maaşları da 10 bin liranın altında kalacağından aynı maaşı almaya devam edecekti.

Haberin Devamı

12 BİN LİRA SEVİYESİNE GELEBİLİR

Gelen talepler üzerine en düşük emekli maaşına bir zam hazırlığı gündeme geldi ve ilgili bakanlıklar çalışmalarına halen devam ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, zamla ilgili yaptığı açıklamada tarih verdi ve “Önümüzdeki hafta başında açıklarız. Karar verildikten sonra hızlıca Meclisimizde gerekli değerlendirmeyi yaparız” dedi. Düzenleme ile en düşük emekli aylığının 12 bin lira veya 12 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor. Böylece 3 milyonu aşkın emekli zamdan yararlanacak. Ancak tüm emeklilere zam yapılması planlanmıyor.

FARKLAR BU AYA YETİŞECEK Mİ?

SSK’lı emekliler maaşlarını her ayın 17-26’sı arasında, Bağkur’lu emekliler ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Emekli Sandığı emeklileri de maaşlarını her ayın ilk beş gününde alıyor. Memur emeklileri bu ayın maaşlarını zamsız alırken, SSK ve Bağkur emeklileri henüz maaş almadı. Önümüzdeki hafta zammın açıklanmasıyla, yeni rakamların SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yetiştirilmesi bekleniyor. Ancak memur emeklileri farklarını bu ayın sonuna kadar alacak.

Haberin Devamı