EkonomiErken rezervasyonda yüzde 17 artış var

Erken rezervasyonda yüzde 17 artış var

Paylaş
Erken rezervasyonda yüzde 17 artış var

Türkiye, turizmi tüm yıla yayma çabasından karşılık alıyor. Yaz sezonu yavaş yavaş sona ererken, doğa, kültür, gastronomi, spor alanında sunulan olanaklarla Türkiye turizmde cazip bir nokta olmaya devam ediyor. Kış sezonunun hazırlıkları sürerken 2025 yazı için de olumlu sinyaller şimdiden gelmeye başladı. SunExpress, erken rezervasyonlarda yüzde 17 artış açıkladı. Antalya’da bu oran yüzde 50’yi buldu.

2024 REKOR YILI OLDU

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın eşit ortaklığında kurulan SunExpress’in CEO’su Max Kownatzki ve CEO Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, SunExpress’in 2024 yaz performansını ve kış sezonuna yönelik planlarını açıkladı. ‘Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu’ seçildiklerini hatırlatan Kownatzki, “2024 bizim için rekor yıl oldu. Çok yüksek bir talep vardı bu yaz. Yılın başından bu yana 12.4 milyon yolcuya ulaştık. Geçen yılın tamamında yolcu sayımız 12.6 milyondu” dedi.

TURİZM ELÇİSİ

Yıl başından bu yana yüzde 87 doluluk oranı yakaladıklarını belirten Max Kownatzki, “Yıl sonuna kadar 15 milyon yolcu taşıma hedefimiz var. Türkiye’nin turizm elçisi olarak, Türkiye’nin bu yıl 60 milyon turisti ağırlama hedefine güçlü bir katkı sunma konusunda kararlığımızı sürdürüyoruz. Güçlü bir yaz geçirdik. Talepten ve performanstan memnunuz” dedi.

Haberin Devamı

SEZONSALLIK AZALIYOR

Sezonsallığı azaltmak istediklerini belirten Kownatzki, “Türkiye’yi yıl boyunca başarılı bir destinasyon yapmayı başardık. Ekim ayında sayılarda düşmeyi görüyorduk. Ürünümüzü çeşitlendirdik. Spor, kültür, gastronomi, doğa rotaları sunuyoruz. Artan talebi karşılamak için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda kış sezonu için uçuş planımıza 15 yeni rota ekledik” dedi. Bu rotaların 11’i yurtiçi 4’ü yurtdışı olarak planlandı.

FİYAT-HİZMET DENGESİ CAZİP

Türkiye’nin Avrupa’da fiyat hizmet dengesi açısından en iyi destinasyon olarak öne çıktığını vurgulayan Max Kownatzki, şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin sunduğu olanaklar talebin devam etmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye sundukları ve fiyatlarla hala İspanya’ya göre daha cazip.”

BATI AVRUPA’DA ÖNDE

Türkiye’nin Batı Avrupalı turistler için en gözde tatil destinasyon olmayı sürdürdüğünü ifade eden Kownatzki, şunları söyledi: “Türkiye’nin sunduğu olanaklar talebin devam etmesinde önemli rol oynuyor. Geçtiğimiz yaz sezonuna kıyasla 2025 yazı için yapılan erken rezervasyonlarda şimdiden yüzde 17’lik bir artış yaşandı. Antalya’da bu oran yüzde 50. 2025 yazı yüz güldürücü olacak. Almanya, Avusturya, İsviçre ve İngiltere’den talep var. Türk Rivierası ve Anadolu’ya güçlü bir şekilde odaklanıyoruz. 2025’te ağımızı 9’dan 11 havalimanına genişleteceğimiz Birleşik Krallık’tan da güçlü bir talep görüyoruz.”

Haberin Devamı

800 YENİ İSTİHDAM

Kownatzki, geçen yıl 66 olan uçak sayılarını 11 yeni uçakla 77’ye çıkardıklarını, önümüzdeki yıl bu sayının 85 uçağa çıkacağını belirtti. 2025 yılı için planlanan filo büyümesine paralel olarak yaklaşık 800 yeni istihdam sağlayacaklarını ifade eden Kownatzki, “Yeni işe alımlar, 170 pilot, 400 kabin ekibi üyesi ve 200’den fazla yer personelini kapsıyor. Kabin memurları için alımlar ekim ayı içinde açılacak” dedi.