EkonomiEsnafa bedava POS

Esnafa bedava POS

Paylaş
Esnafa bedava POS

TESK öncülüğünde esnafa yönelik ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunan yeni nesil çözüm geliştirildi. Böylece stok yönetim sistemi, sipariş yönetimi, barkod okuyucu, POS gibi cihazlar tek bir yerde sunulacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teknoloji çözümleri şirketleri NarPOS ve PaybyMe işbirliği ile esnafa yönelik ücretsiz barkod sistemi ve yazılım desteği sunan ‘hepsi bir arada’ yeni nesil çözümünün hayata geçirildiğini duyurdu. Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Palandöken, “Projeyle esnafın masasının üstündeki tüm dijital aletler tek cihazda toplandı. Esnafımız, ihtiyacı olan sistemlere hiçbir ücret ödemeden proje kapsamında sahip olacak. Proje, esnafımıza dijital bolluk ve bereket getirecek” dedi.

Haberin Devamı

İSKONTO AVANTAJI

Esnaf lokantalarının, pastanelerin, büfelerin gelişmeleri ve büyümeleri için ortak bir dijital ağda bir araya gelmelerinin önemine işaret eden Palandöken, şunları söyledi: “Esnafımız, işletmelerimiz dijital güç haline gelecek. Tek başına alım yaptığında kendisine bugüne kadar verilmeyen indirimleri/ iskontoları ortak satın almayla elde edecek. Bu yüzden projemiz gücünü esnaftan, kuvvetini dijitalden alacak. Projeyle esnaf dijital dünyaya açılacak.”

BAROMETRE TUTULACAK

Ekonominin barometresinin esnaf olduğuna vurgu yapan Palandöken, “Ekonominin gidişatını herkesten önce esnaf hisseder. Mahallelinin harcanabilir geliri azalırsa bakkalın satışları düşer. Bu işbirliği protokolü çerçevesinde TESK, Türkiye geneline yayılacak olan bu dijital ağ üzerinden esnafın satışlarının ne durumda olduğunu analiz edecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacaktır. Ekonominin gerçek barometresi olan esnafın durumunu Türkiye genelindeki veriler ile değerlendirme imkanına sahip olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

A’DAN Z’YE YÖNETİM

NarPOS Kurucu Ortağı İlyas Akça ise stok yönetimi, barkod okuyucu, pos cihazı gibi her bir cihaz için esnafın her ay para ödediğine dikkat çekerek, “Ücretsiz olarak temin edilen bu cihaz ile sorunumuz ortadan kalkıyor. Android özelliğe sahip olan bu cihaza kurulacak uygulamalar ile esnaf sipariş alabilecek, WhatsApp’tan gelen tüm siparişlerini görecek, tüm online kanallardan gelen siparişlerini buradan yönetecek. Gün sonunda ne kadar satış yaptığını, ne sattığını, ödeme türlerine göre gelirini, ne kadar stoğunun kaldığının anında görecek” dedi.

ÖZEL KOMiSYON ORANI

PaybyMe Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Çolak da bu yeni ödeme çözümü sayesinde özel komisyon oranlarıyla esnafın kolay ve hızlı ödeme almasını sağlayarak, onların satışlarını ve kazançlarını artırmayı hedeflediklerini anlattı. Halihazırda 3 çeşit cihaz tasarlandı. Bunların ikisi masaüstü bilgisayar boyutunda diğeri de tablet boyutunda. Tümü aynı işlevi görebiliyor. Cihazı temin etmek isteyen esnafın NarPos’un internet sitesinden başvuru yapması gerekiyor. Şu an 10 bin cihaz hazır durumda. Kurulum 1 hafta içinde gerçekleşebiliyor. Cihazın piyasa değerinin normal şartlarda 500-600 Euro (yaklaşık 18-21 bin TL) olduğu belirtildi.

Haberin Devamı