EkonomiEv almak isteyene 4 seçenek

Ev almak isteyene 4 seçenek

Paylaş
Ev almak isteyene 4 seçenek

Yüksek faizler ve artan fiyatlar nedeniyle konut almak zorlaşınca, Emlak Konut yeni bir kampanyaya başlayarak ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı koşullar sağlıyor. 4 seçenekli ödeme planından oluşan kampanya ile piyasanın oldukça altındaki yüzde 1.29 faiz oranının yanı sıra uzun vade, peşinde indirim, 2 yıl ödemesiz dönem ve sadece ara ödeme gibi alternatifler sunuluyor.

Artan fiyatlar ve kredi maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle konuta erişim zorlaştı. Konut kredisi faizleri piyasada yüzde 4.29 seviyesinde. Bankadan bankaya değişmekle birlikte yüzde 5’i aşan oranları da görmek mümkün. Vade uzadıkça, kredinin maliyeti de yükseliyor, toplam ödeme katlanıyor. Konuta talep ve ihtiyaç canlı olsa da yüksek kredi maliyetleri nedeniyle vatandaşlar alımlarını erteliyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 1.29’A İNDİRDİ

İşte bu ortamda sektöre hareket getirmek ve ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı koşullar sunmak için harekete geçen Emlak Konut GYO, yeni bir kampanyaya başladı. ‘Güvenli Yatırım, Güvenli Gelecek’ sloganıyla hayata geçirilen kampanya ile piyasanın çok altında yüzde 1.29 faiz oranı sunuluyor. 4 seçenekli kampanyada uzun vade, peşinde indirim, 2 yıl ödemesiz dönem ve sadece ara ödeme gibi seçenekler bulunuyor.

BANKASIZ, KEFİLSİZ

Kampanyayı açıklayan Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, “Geçmişte olduğu gibi, bugün de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, Emlak Konut ödeme sistemiyle sunduğumuz ‘Güvenli Yatırım, Güvenli Gelecek’ kampanyamızı başlatıyoruz” dedi. Emlak Konut ödeme sistemiyle, bankasızkefilsiz olarak vatandaşlara ev sahibi olmaları için dört ayrı ödeme seçeneği sunuluyor. Kampanyada başvuru şartı, kura, devir yasağı gibi koşullar uygulanmayacak.

Haberin Devamı

HANGİ PROJELER VAR?

Kampanya, başta İstanbul olmak üzere İzmir, Balıkesir ve Denizli’de yer alan 16 projeyi kapsıyor. İstanbul’daki Batıyakası, Çınarköy Evleri, Düşler Vadisi, Ebruli Kayaşehir, Vadi Evleri-1, Vadi Evleri-2, Tual Gölyaka, Meydan Başakşehir, Majör Gölyaka, Gölyaka İstanbul ve Yeni Fikirtepe, İzmir’deki Allsancak ve Evora İzmir, Denizli’deki Evora Denizli, Balıkesir’deki Balıkesir Emlak Konutları ile Antalya’daki Park Yaşam Antalya projeleri kampanyaya dahil edildi.

İŞTE ÖDEME KOŞULLARI

* Birinci koşulda; peşin alımlarda yüzde 25 indirim sağlanacak.
* İkinci koşulda; yüzde 25 peşinat, vade farksız ara ödeme olacak. 6, 12 ve 24’üncü aylarda ara ödemeler yapılacak.
* Üçüncü koşulda; yarısı peşin, kalan yarısı da yüzde 1.29 vade farkıyla 24 ay sonra ödeme imkanı sunulacak.
* Dördüncü koşulda da yüzde 25 peşinat, yüzde 1.29 vade farkıyla 72 ay sabit artan taksit seçenekleri olacak.

72 AY SABİT ARTAN TAKSİTLİ ÖRNEK PLAN

Ev almak isteyene 4 seçenek

* Sabit artan taksit modelinde kalan tutar yıllık yüzde 5 artışla 72 ay vadelendirilecek.

2 BİN KONUT HEDEFTE

Yeni alım fırsatları sunan bu kampanyanın vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanacağına ve sektöre yeni bir dinamizm sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Cengiz Erdem, “Kampanyaya dahil 16 projemizde yaklaşık 8 bin stok bulunuyor. Kampanya kapsamında yaklaşık 1.500-2 bin konut satılmasını hedefliyoruz. Herhangi bir süre sınırı belirlemedik. Satış hedefine ulaştığımızda kampanya sona erecek. Bu 20 gün de olabilir, 2 ay da olabilir. İlerleyen süreçte farklı projeler de kampanyaya dahil olabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

PİYASAYI REGÜLE EDER

Kampanya kapsamında sundukları faiz oranları sayesinde konutu ulaşılabilir kılacaklarını söyleyen Cengiz Erdem, kampanyanın piyasayı da regüle edeceğini ifade etti. Konuta yatırım yapmak için makul bir zamanda olunduğunu belirten Erdem, “İlerleyen dönemde bizim projelerimizde bugünkü şartları, özellikle bu kredi oranlarını görme şansı yok” dedi.