EkonomiEv kiralamada kriterler çoğaldı

Ev kiralamada kriterler çoğaldı

Paylaş
Ev kiralamada kriterler çoğaldı

Kira artışında yüzde 25’lik tavan, temmuz itibarıyla sona erdi. Temmuz ayında açıklanan kira artış oranı 12 aylık enflasyon ortalamasına göre yüzde 65.07 oldu.

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, kira bedellerinin bir anda yükseldiğini belirterek, “Kiracılar bir anda kira bedellerini çok artırmak istemiyor. Ev sahipleri de ‘2 yıl bekledim’ diyor. Yüzde 65.07’nin 07’sini bile istiyor. Tahliyeler gündeme gelebilir” dedi.

Haberin Devamı

GBT İSTEYENLER BİLE VAR

Ev sahiplerinin yeni kiracı ararken çok seçici davrandığının altını çizen Akgün, şöyle konuştu: “Geçmişte insanlar, boş evlerini kiraya verebilmek için bin takla atardı. Şimdi ise öyle bir konuma geldik ki GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler de var. Kredi kartı bilgisi isteyen de var. Ekonomik olarak insanların bankalara borcu olup olmadığı ile ilgili araştırma, findeks raporu isteyenler de var.”

SİRKÜLASYON ARTTI

Ev sahiplerinin mutlaka kefil istediğini anlatan Akgün, “Mutlaka çalışsın, düzenli geliri olsun, maaşı olsun, tahliye taahhütnamesi versin gibi şartları var. Bankaya gidip, krediyi rahat alıyorsunuz ama kolay kolay daire kiralayamıyorsunuz” diye konuştu. Kiralık dairelerin de giderek azaldığını belirten Akgün, “Arz oluşmamış, talep çok fazla. İnsanlar ya evleniyor ya boşanıyor. Mülk sahipleriyle sorun yaşayan kiracılar tahliye ediliyor. Ciddi bir sirkülasyon var” diye ekledi.

Haberin Devamı