EkonomiEviniz sigortalıysa tatilde de kafanız rahat

Eviniz sigortalıysa tatilde de kafanız rahat

Paylaş
Eviniz sigortalıysa tatilde de kafanız rahat

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte evlerini bırakıp tatile ve yazlıklara gidenlerin sayısı arttı. Bu dönemde boş kalan evlerin güvenliği her şeyden daha önemli bir hale geldi. Keyifli bir tatil geçirmenin yolu ise evimizde yaşanacak olası risklere karşı önemli güvenceler sunan konut sigortası yaptırmaktan geçiyor.

Konut sahipleri ve kiracılar için güvenlik artık her şeyden daha önemli bir hale gelmeye başladı. Sadece deprem, yangın, sel gibi felaketler değil, yazlığa ya da tatile giderken boş bırakılan evler de büyük risklerle karşı karşıya kalabiliyor. Artık ülkemizdeki ekonomik konjonktür nedeniyle kaybedilen bir değerimizi yerine koyabilmek eskisinden çok daha zor. Tüm bunlar karşısında konut sigortasının önemi de her geçen gün artıyor. Buna karşın Türkiye’de konut sigortası penetrasyonu hâlâ yüzde 20 seviyelerinde.

Haberin Devamı

Çünkü konut sigortaları Türkiye’de özellikle deprem ve doğal afetlerden sonra hatırlanan sigorta ürünleri arasında yer alıyor. Sigorta şirketleri ise bu branştaki sigortalı sayısını artırmak için ekonomik şartları da dikkate alarak ihtiyaca yönelik ve herkesin ulaşabileceği uygun fiyatlı ürünler hazırlıyor. Kiracılar da yaptırabilir Konut sigortası, istenmeyen olaylara karşı evinizi maddi olarak koruma altına alan bir sigorta türü olarak öne çıkıyor. Hırsızlık, yangın, su baskını gibi durumlarda hem evin hem de eşyaların zarar görmesi veya çalınmasına karşı konut sigortası önemli bir güvence sağlıyor. Konut sigortasının aynı zamanda üçüncü tarafların, yani komşuların da zararlarını da karşıladığını bilmekte yarar var. Böylece sigorta, evde meydana gelebilecek bir arıza sonucu komşu evlerde meydana gelen hasarı da karşılayabiliyor. Zorunlu bir sigorta olmayıp isteğe bağlı sigortalar sınıfında yer alan konut sigortası, sadece ev sahibine değil, kiracılara da önemli avantajlar sunuyor. Kiracı olsanız bile yaşadığınız eve konut sigortası yaptırarak eşyalarınızı ve evinizi koruma altına alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

SİGORTANIZI İHTİYACA GÖRE TASARLAYABİLİRSİNİZ

Ray Sigorta, yeni konut sigortası ürünü, ‘Evime Değer Konut Sigortası’nı mart ayında sigortalıları ile buluşturdu. Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, konut sigortası penetrasyonunun düşük olması sebebiyle büyük bir ekonomik değerin risk altında olduğuna dikkat çekerek, “Tüm dünyadaki ekonomik konjonktür nedeniyle kaybedilen bir mal varlığını yerine koyabilmek eskisinden çok daha zor. Tüm bu veriler ışığında konut sigortasının önemi her geçen gün artıyor. Burada sigorta şirketlerine büyük bir görev düşüyor. Ekonomik şartları dikkate alarak, her yaşam tarzına uygun, herkese ulaşabileceğimiz ürünler sunmalıyız. Ray Sigorta olarak her bütçeye uygun kişiselleştirilebilen ürünler tasarlamayı çok önemsiyoruz” dedi.

KONUT VE İŞYERİ SİGORTALARINA ODAKLANIYORUZ

HDI Sigorta olarak özellikle konut ve işyeri sigortalarında da aktif olmak istediklerini belirten HDI Sigorta Genel Müdürü Firuzan İşcan, “Tüm branşlarda faaliyet gösteriyoruz ancak prim büyüklüğümüzü artırmak için bu alanlara da odaklanıyoruz. Burada büyük bir gelişim potansiyeli olduğunu düşünüyoruz ve penetrasyonun artırılması için farkındalığın yükselmesi ve insanların sigorta konusunda ikna edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Acentelerimizin de bu süreçte önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SİGORTALILARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, şirket olarak önceliklerinin müşteri ihtiyaçlarına yönelik geniş ve kapsamlı ürünler ile sigortalılarının hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Saha araştırmaları, bölge ve acentelerimizden gelen geri bildirimler, stratejimizi çizmede önemli bir rol oynuyor. Müşterilerimizin, ihtiyacı olduğu ürünlerin yanında sunulan asistans hizmetlerine de önem verdiklerini gözlemledik. Biz de buradan yola çıkarak konut sigortası ürünümüz içindeki asistans hizmetlerini çeşitlendirerek ihtiyaçları karşılamaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı