EkonomiEvlenecek çiftler için 'taksit sınırı esnetilsin' talebi

Evlenecek çiftler için 'taksit sınırı esnetilsin' talebi

Paylaş
Evlenecek çiftler için 'taksit sınırı esnetilsin' talebi

Artan enflasyonun düğün sektörünü olumsuz etkilendiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zorlaşan ekonomik koşullar evlilik kararı almayı düşünen çiftler için büyük bir engel haline geldi” dedi.

Gelinlik ve damatlık ücretleri, takı maliyetleri, düğün salonu fiyatları gibi masrafların arttığını anlatan Palandöken, “Öte yandan alışverişlerde taksit seçeneğinin daraltılması da sektörde büyük zarara yol açtı. Bunun sonucunda 2023’te 600-610 bin çiftin evlenmesi öngörülüyordu ama bu sayı 500 binli rakamlara gerileyerek yüzde 15’e yakın azaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Evlilik sektöründeki durgunluğun neredeyse tüm sektörleri olumsuz etkilediğine dikkati çeken Palandöken, şunları söyledi: “Ev kurma sürecinde ihtiyaç duyulan mobilya, beyaz eşya, züccaciye, ev tekstili, dekorasyon, düğün salonları, fotoğrafçılar, kuaförler, çiçekçiler gibi sektörler de bu durumdan zarar görüyor. Çünkü çiftlerin ev kurarken yapacakları harcamalar 30’a yakın sektöre etki ediyor. Ancak maliyetlerin artması ve evliliklerin azalması bu döngüyü kırıyor. İş hacmi düştükçe bu sektörlerdeki istihdam da olumsuz etkileniyor. Bu sebeple kredi kartına konulan Bendevi Palandöken taksit sınırlandırılması ivedilikle kaldırılmalı.”