EkonomiEvlerde temizlik seferberliği

Evlerde temizlik seferberliği

Paylaş
Evlerde temizlik seferberliği

Okulların açılmasına kısa bir süre kala, yaz tatilinden dönenler evlerde temizlik ve tadilat işlerini yaptırmaya başladı. Bu dönemde boya badana, halı-koltuk yıkama gibi işlemlere talep arttı. Peki bu işlemleri yaptırırken nelere dikkat edilmeli, ortalama güncel fiyatlar ne kadar?

Yaz aylarında evlerde büyük bir temizlik hareketi başlıyor. Tadilat, taşınma, badana, koltuk, halı yıkama gibi işlemler bu aylarda hallediliyor. Özellikle okulların açılmasına kısa bir süre kala, yaz tatilinden dönenler evlerinde temizlik ve kışa hazırlık işlerini yaptırmaya başladı. Şu anda yoğun bir dönem yaşanıyor. Boya badana işlemlerine talep yüzde 71 artarken, tadilat kategorisinde yüzde 96’lık artış var. Koltuk yıkama talebi ise yüzde 39 arttı.

Haberin Devamı

MEVSİMSEL TALEP

Tesisat, tamirat, taşınma, montaj, temizlik, tadilat, renovasyon gibi hizmetleri sunan teknoloji şirketi Mr Usta’nın CEO’su Yunus Emre Kalkan, “Ustalık gerektiren işlerde mevsim özelinde çeşitli hizmet kalemlerinde artışlar görünüyor. Örneğin kış aylarına girerken kombi bakım ve tamir kategorisinde hacim artarken, yaz aylarına geçiş ile birlikte klima, tadilat vb. hizmet taleplerinin arttığını gözlemliyoruz” dedi.

FİYATLARI NE KADAR?

Yunus Emre Kalkan, bu dönemde çok talep gören hizmetlerin fiyatları hakkında da şu bilgileri verdi:

* Koltuk takımı ve yatak yıkama ücretleri 2 bin 300 TL’den oluşuyor. Halı yıkamada metrekaresi 149 TL’den başlayan hizmet bedeli talep ediliyor.
* 100 metrekareye yakın bir evin boya badana ihtiyacı için sadece işçilik ücreti yaklaşık 10 bin TL.
* Yaz geçişi ile birlikte mont, kaban vb. kuru temizleme hizmeti 5 parça için ortalama 1.150 TL.
* Duvar tipi klima için bakım hizmeti yaklaşık 1.000 TL, montaj hizmeti de eklenirse 2 bin TL daha ekleniyor.
* Renovasyon işlemlerinde ise Mr Usta’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Renovasyon paketi mimari tasarım tarafında 5 bin TL’den, uygulama tarafında ise 90 bin TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

SON GÜNLERE BIRAKMAYIN

Yunus Emre Kalkan, öncelikle hizmet taleplerinin iyi planlanması gerektiğine dikkat çekerek, “İhtiyaçlar ve hizmet günü belirli süre öncesinde planlanabilir ve araştırmalar buna göre yapılabilir. Son güne bırakılan işlemlerde genellikle hizmete erişim noktasında bireylerin problem yaşadığını gözlemliyoruz” dedi.

HİZMET GARANTİSİ VE MUHATAP BULMAK ÖNEMLİ

Kalkan, dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

* İhtiyaçlarınız için kurumsal firmalardan hizmet alın. Ustaların iş güvenliği, bordro vb. yasal yükümlülüklerini yerine getirmesine dikkat edilmelidir. Olası iş kazası ve hasar durumunda mağdur olunmaması adına bu konulara özenli yaklaşılmalıdır.

* Muhatap bulunabilecek ve hizmet garantisi sunan işletmelerle çalışılmalıdır. Çünkü hizmet sektörü insan el emeğinin ön planda olduğu bir iş kolu ve işin doğası gereği irili ufaklı problemler oluşabiliyor. Bu tip durumlarda müşterisini dinleyen ve çözüm üreten işletmeler ile çalışmak hizmet alıcılarını güvende tutuyor.

Haberin Devamı

ÜCRETLENDİRMEYE DİKKAT!

İşinde profesyonel olan ustalara erişimin her geçen gün daha da zorlaştığını ifade eden Yunus Emre Kalkan, şu uyarıyı yaptı: “Ustaların iş hacimlerine istinaden lokasyon bazında çok farklı hizmet ücretlendirmelerinin olduğunu gözlemliyoruz. Doğru ücretlendirme sağlayan ve iletişim noktasında da profesyonel olan kurumlardan hizmet alınmasını öneriyoruz.”