EkonomiEvleri paylara bölüp kira getirisi sunacak

Evleri paylara bölüp kira getirisi sunacak

Paylaş
Evleri paylara bölüp kira getirisi sunacak

Vatandaş ev almak istese de artan maliyetler, fiyatlar ve kredi faizleri, konuta erişimi zorlaştırıyor. Talep canlı olmasına rağmen konut erişilebilir olmaktan uzaklaşınca konut üreticileri de aşamalı ev sahibi olma modelleri geliştiriyor. Bu kapsamda ‘Paylı Gayrimenkul’ modeli geliştiren Sinpaş GYO, hemen teslim ve teslime yakın projelerindeki konutları paylara bölüp satışa çıkaracak. Bankasız ve faizsiz şekilde bu paylardan satın alanlar, 3 ay içinde kira getirisi elde etmeye başlayacak.

10 VEYA 20 EŞİT PARÇA

Haberin Devamı

Paylı Gayrimenkul modelinin tanıtımında konuşan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, hem düşük bütçeleriyle “Nasıl gayrimenkul yatırımı yapabilirim?” diyenlere hem de mevcut yatırımlarını çeşitlendirmek isteyenlere seçenek sunduklarını söyledi. Çelik, “Satış fiyatı 10 milyon TL’nin altında olan gayrimenkulleri 10 paya bölerek satışa sunacağız. 10 milyon TL ve üstünde olan gayrimenkuller ise 20 eşit paya kadar bölünebilecek” dedi.

PEŞİNAT DA YAPABİLECEKLER

Yatırımcının, payını elinde tuttuğu sürece konutun kira gelirinden payı oranında yararlanacağını anlatan Çelik, modeli şöyle anlattı: “Üç ay sonra kira getirisi elde etmeye başlayacaklar. Pay sahipleri, alımlarının üzerinden 1 yıl geçtikten sonra, paylarını diledikleri platformda satışa sunabilecekleri gibi Sinpaş Paylı Gayrimenkul’ün online satış ağı üzerinden de satabilecekler veya payları, Sinpaş’ın projelerinde peşinat olarak kullanabilecekler. 6 yıl sonunda ise evler satılacak. Böylece evin değer artışından da kazanç sağlayabilecekler.”

Haberin Devamı

4 İLDE 1200 KONUT

Modelin Sinpaş’ın İstanbul, Ankara, Bursa ve Denizli’deki toplam 1200 konutunda geçerli olacağını anlatan Çelik, “Bankasız ve faizsiz sunulan bu modelde yüzde 25 peşinat alınacak. Örneğin 5 milyonluk bir evde 1 pay 500 bin lira olacak. 125 bin lira peşinat karşılığında kalan 375 bin lira 10 taksitle ödenecek” dedi.

FAİZ KAZANCI KONUT ALDIRMAZ

Ahmet Çelik, “Yatırımcı mevduat getirisi varken, neden bu modele yönelsin?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Mevduat faizleri, konutu en çok etkileyen unsur. 1 milyon lirada mevduattan aylık kazanç 45 bin lira, yılda 500 bin lira yapar. Ancak piyasa hareketlenince baskılanan fiyatlar artacak. Geçmişte bunu gördük. Faiz geliri ile ev alırım düşüncesi zor. Kendi evini satıp faize koyanlar, piyasa normale döndüğünde hepsini birlikte kullansa aynı evini alamayacak. Ayrıca gayrimenkul, her dönemde en çok kazandıran yatırım aracı oldu.”