EkonomiEvlilik desteği ödemeleri başladı

Evlilik desteği ödemeleri başladı

Paylaş
Evlilik desteği ödemeleri başladı

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere 2 yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi veriliyor. Kredi için başvurular 15 Şubat 2024 tarihinde alınmaya başlamıştı.

Projenin pilot uygulaması Adıyaman, Gaziantep (Sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde başlamıştı. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesi aile.gov.tr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

ARANAN ŞARTLARA DİKKAT!

Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak) aranan şartlar arasında. Ayrıca gelire de bakılıyor. Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamalı. Ayrıca başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor. İşte bu şartları taşıyan, eğitim programına katılan ve nikahı 15- 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 450 çifte dün itibarıyla ödeme yapılmaya başladı.

9 BİN 38 ÇİFT BAŞVURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67.5 milyon lira destek vereceğiz. Fona şimdiye kadar 9 bin 38 çift başvurdu” dedi. Verilen bilgiye göre; başvurusu onaylanan ve eğitime başlayacak olan çift sayısı 2 bin 283.

Haberin Devamı