EkonomiFED'den 'altın' pas!

FED'den 'altın' pas!

Paylaş
FED'den 'altın' pas!

Amerika Merkez Bankası Fed’in eylülde faiz indirimine gideceği beklentisi ve jeopolitik risklerle altın fiyatları son dönemde ibreyi yukarı çevirmişti. Rekordan rekora koşan altına dün Fed’den yeni bir destek daha geldi.

Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, “Koşullar biraz daha sıkılaşmış durumda. İstihdam piyasasındaki yavaşlama normalleşmeyi gösteriyor. Şu anki faiz seviyesi bize yeteri kadar alanı sağlıyor. İstihdam piyasasında daha büyük bir yavaşlama beklemiyoruz. Para politikası için ayarlama zamanı geldi. Önümüzdeki veriler faiz indirimin hızını ve miktarını belirleyecek” dedi.

Haberin Devamı

2 BİN 800 LİRAYI AŞTI

Enflasyonun önemli ölçüde düştüğüne dikkat çeken Powell, “Artık hedefe çok daha yakınız” dedi. Piyasalarda, Powell’ın açıklamalarının ardından faiz indirimi beklentileri daha da arttı. Yatırımcılar, büyük çoğunlukla eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimi bekliyor. Faiz indirimi beklentisiyle doların gelişmiş ülke para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi (DXY) 101’in altına geriledi. Bir başka deyişle doların değeri azaldı. Bu da altında değer artışını beraberinde getirdi. Açıklamalarla birlikte yüzde 1.2 yükselen ons (31.1 gram) altın 2 bin 517 doları test etti. Gram altın ise yüzde 1.1 yükselişle 2 bin 806 lirayla rekor tazeledi.