EkonomiFestivaller Türkiye'ye yayılmaya devam ediyor

Festivaller Türkiye'ye yayılmaya devam ediyor

Paylaş
Festivaller Türkiye'ye yayılmaya devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca bu yıl 16 şehirde düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük festivali olan Kültür Yolu Festivalleri’ne yeni yılda yeni şehirler dahil edilmeye devam ediyor.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 13’üncü durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelen talep doğrultusunda yeni şehirlerin festival kapsamına aldığını söyledi. Ersoy, “2025’te festival rotasına 4 yeni şehir dahil edilecek ve 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde olacak. Bu yılki 16 şehre ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimine eklenecek” dedi. Bakan Ersoy, geçtiğimiz aylarda Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 2028’de 35 kentte gerçekleştirileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin 28 Eylül-6 Ekim tarihlerinde 9 gün boyunca devam edeceğini de anlatan Ersoy, “Bu yıl 110’dan fazla etkinlik alanı belirledik. Belirlediğimiz noktalarda gerçekleştireceğimiz etkinlik sayısı ise bu yıl 500’ü geçiyor. Galataport’tan AKM’ye uzanan normal güzergahımızın dışına da bu festivalde çıkıyor olacağız. Zira İstanbul bunu talep ediyor, bu talebe karşılık vereceğiz” dedi. Sadece İstanbul’da değil, festival durakları olan bütün şehirlerin festivalin getirilerini gördüklerini vurgulayan Ersoy, “Dört yıl önce İstanbul’da başlayıp bu yıl 7 bölgemizdeki 16 şehrimizde festivalimizin düzenleniyor olmasında, insanların ve yerel yönetimlerin bu noktadaki talepleri çok etkili. Festival duraklarımızın sayısını artırmayı sürdüreceğiz” diye ekledi.

Haberin Devamı

İLK 8 AYDA REKOR GELDİ

İstanbul’un turizm verilerini de paylaşan Ersoy, şöyle konuştu: “Bu yılın ilk 8 ayında İstanbul 12 milyon 270 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Bu tüm yılların ilk 8 ayına bakıldığında en yüksek rakam. Bu rakamla 2023’e kıyasla yüzde 7’ye yakın bir artış yakalanmış. Sadece ağustosta İstanbul’da ağırlanan yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 802 bini aştı. Bunda İstanbul Havalimanı ve Galataport oldukça önemli bir yere sahip. Sevindirici olan bir diğer gelişme ise ağustosta deniz yoluyla İstanbul’a gelen misafir sayısı neredeyse yüzde 44 arttı. Son 22 yılda konaklama tesis sayısı 21, yatak kapasitesi sayısı 11 kattan fazla artış göstermiş bir şehir var karşımızda. Bunlar doğru projelerin yine doğru şekilde uygulanmasının bir sonucu. Türkiye Kültür Yolu Festivali de bu anlamda hayata geçirilmiş güncel projelerden biri.”