EkonomiGabar'da hedef günde 100 bin varil petrol

Gabar'da hedef günde 100 bin varil petrol

Paylaş
Gabar'da hedef günde 100 bin varil petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde 41 kuyuda petrol üretiminin günlük 45 bin varile ulaştığını duyurdu.

Bayraktar, “Hedefimiz en kısa zamanda 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek. Türkiye’nin günlük petrol ihtiyacı 1 milyon varil. Daha çok Gabar’ı keşfetmemiz lazım. Mutlaka Türkiye’nin Libya’da, Irak’ta, Somali’de Kafkasya coğrafyasında farklı petrol sahalarında işbirlikleriyle ortaklıklarıyla, doğalgaz ve petrolde farklı alternatifleri de geliştirmesi gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

2035’E KADAR İLAVE YATIRIM

Türkiye’nin enerjisini çok verimli kullanması gerektiğini de vurgulayan Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerjiye de dikkat çekti. Bayraktar, “Bugüne kadar yaptığımız güneşte ve rüzgarda 27 bin megavatı bulan kurulu gücü, bu sene ve önümüzdeki 12 yıl boyunca 2035’e kadar ilave 60 bin megavatla yani her yıl yapacağımız 5 bin megavatlık güneş ve rüzgar yatırımıyla geliştirmek ve artırmak istiyoruz. Türkiye ulusal enerji verimliği eylem planıyla 20 milyar dolarlık bir yatırım hedefi ortaya koyduk” diye konuştu.