EkonomiGençlere iş garantili 'altın' eğitim

Gençlere iş garantili 'altın' eğitim

Paylaş
Gençlere iş garantili 'altın' eğitim

Ahlatcı Holding’in iştiraki Ahlatcı Kuyumculuk, Anadolu’nun en eski mesleklerinden olan kuyumculuğu yaşatmak için yeni bir projeye daha imza attı.

Gençlere meslek sahibi olmalarının yolunu açacak olan Ahlatcı Kuyumculuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde gençler hem lise eğitimi tamamlayabilecek hem de kuyumculuk ve takı ustası olarak mezun olabilecek. Başlangıçta 100 erkek, 50 kız öğrenci ile eğitim hayatına başlayacak olan Ahlatcı Kuyumculuk MESEM’de, mezuniyet sonrasında gençlere istihdam imkanı da verilecek.

Haberin Devamı

ARA ELEMAN İHTİYACI

Çorum Valiliği’nde düzenlenen imza törenine katılan Çorum Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Öğrencilerimiz dört yıl boyunca mesleki eğitim modeli ile rafineride eğitim alacak. Mezun olduktan sonra da aynı yerde çalışmaya devam edecek. Eğitimini ilerletmek isteyen öğrencilerimiz olursa da, yatırımcımızla oturup bir program yapacağız” dedi. Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ise “MESEM amaçlarından ilki ülkemizdeki ara eleman ihtiyacını karşılayarak istihdama katkı sağlamak, ikincisi yok olmaya yüz tutan zanaatkarlığı tekrar gün ışığına çıkarmak olacak” diye belirtti.