EkonomiGetir'e 250 milyon dolarlık yatırım

Getir'e 250 milyon dolarlık yatırım

Paylaş
Getir'e 250 milyon dolarlık yatırım

Hızlı market teslimat sektöründe faaliyet gösteren Getir, 250 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.

Getir, bu yatırım sonrası stratejik yeniden yapılanmaya da giderek, iki ayrı grup olarak faaliyetlerine devam edeceğini de duyurdu. İlk grup Getir’in Türkiye’deki online market ve yemek teslimatı hizmeti işine odaklanırken, ikinci grup ise Getir’in e-ticaret, finans, mobilite ve ABD’deki FreshDirect’in de olduğu diğer faaliyetlerini yürütecek.

Haberin Devamı

ÇOĞUNLUK HİSSE

Getir’in mevcut hissedarlarından Mubadala Investment Company, şirkete ek sermaye sağlayarak Getir’in Türkiye’deki hizmetlerinde (ilk grup) yönetime ve çoğunluk hisseye sahip olacak. Nazım Salur ve Getir’in kurucuları ise yeni yapılanma sonrası oluşan grupta azınlık hisselerine sahip olmaya ve yönetim kurulunda yer almaya devam edecek. Oluşturulan ikinci grubu ise Nazım Salur ve Getir kurucuları büyük ortak olarak yönetecek.

GELECEĞE DUYULAN GÜÇLÜ GÜVEN

Getir Kurucusu Nazım Salur, yeni yapılanmayla ilgili olarak, “Oluşturduğumuz bu yeni yapı, Getir’in Türkiye’de online market ve yemek teslimatı hizmetlerinin daha iyi konumlandırılmalarını sağlarken, benim ve kurucu ortaklarımın gelecek vaat eden diğer Getir hizmetlerine yeterli zaman ayırmamıza imkân verecek” dedi. Getir Yönetim Kurulu Üyesi ve Mubadala Diversified Investments Platform CEO’su Hani Barhoush ise “Son yatırımımız şirketin Türkiye’deki ana faaliyet alanının vaat ettiği geleceğe duyduğumuz güçlü güveni yansıtıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı